Çankırı Karatekin Üniversitesi yüz yüze öğretim yapmak isteyen tek üniversite

featured

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çankırı İl Pandemi Kuruluna başvurarak yüzyüze online öğretim modelini uygulamak istediğini ifade etti.

Kaynaklara göre, Üniversite Çankırı gibi büyükşehir niteliği taşımayan öğrenci şehirlerinin online öğretimden büyük zarar göreceğini ileri sürdü. Söz konusu talep yazısında, şehirde taşımacılıktan, yurtlara, konut sektöründen esnaf faaliyetine kadar bütün sektörlerin derin yara alacağı söylendi.

Çankırı ölçeğindeki şehirlerin büyükşehirlerden farklı değerlendirilmesi söylenen yazıda, büyükşehirlerin öğrenci hareketliliği olmadan da ekonomik ve sosyal hayatını devam ettirebileceği, zaten öğrencilerin büyük çoğunluğunun o şehir içinde yaşadığı vurgulandı.

Bunun dışında yüzyüze online öğretim modeli ile sağlık açısından yönetilebilecek bir öğrenci sayısının şehirde bulunacağı, bu sayı dikkate alındığında yurt ve diğer konaklama imkanları yanında dersliklerin ve taşımacılığın pandemi şartlarına uygun yapılabileceği görüşü ileri sürüldü.

Ayrıca, üniversitelerin kurumsal hayatiyetinin devam ettirilmesi, yemek ve kantin hizmetlerinin sürdürülmesi, öğretim elemanı, memur ve diğer personel davranış modellerinin esaslı surette değişmemesi gibi pek çok açıdan artçı sarsıntı ile karşılaşılabileceği dile getirildi.

Alınan bilgilere göre, öğretimin tamamen online halde yapılması bu bakımlardan geri dönülemez harabiyete yol açacağı ileri sürülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir