Çanakkale’deki yangında 38. saat geride kaldı! Müdahale sürüyor, 8 köy boşaltıldı

Çanakkale'de Kızılkeçili Köyü yakınlarında başlayan orman yangını 38 saattir söndürülemiyor. Çalışmalar hem havadan hem de karadan titizlikle sürerken yangından 8 köy etkilendi. Vatandaşlar bölgeden tahliye edilirken yanan yerlerin son hali ise yürek sızlattı.

featured

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde, 16 Temmuz tarihinde saat 16.30 sıralarında çıkan yangında 38 saat geride kaldı. Alevlerden etkilenen 8 köyden vatandaşlar tahliye edildi.

ŞİDDETLİ RÜZGAR NEDENİYLE YANGIN KONTROL ALTINA ALINAMADI

Kızılkeçili’de yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de kendi su tankerleriyle destek verdi. Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle yangın kontrol altına alınamadı.

500’DEN FAZLA PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR

Dün Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada tedbir amaçlı Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köylerinin tahliyesine karar verildiği duyuruldu. Bugün ise günün ilk ışıklarıyla birlikte havdan etkin müdahale yeniden başladı. Alevlere, toplam 21 hava unsuru, 60’ın üzerinde arazöz, 500’den fazla personel müdahale ediyor.

Çanakkale’de 37 saattir devam eden orman yangınındaki son durum dron ile görüntülendi. Görüntülerde büyük bir alanın küle döndüğü görülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir