CHP’li Çanakkale Belediyesinde skandal mezarlık makarası: ‘Ölme abi’

Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı’nın son oturumunda birçok tarifeye zam yapıldı. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün mezar yerlerine ön gördüğü zamlara yönelik bir meclis üyesinin ‘bu ücretler pahalı değil mi başkanım?’ sorusuna ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan ‘Ölme abi’ cevabı geldi. Karasal ve internet üzerinden canlı olarak yayınlanan belediye meclisindeki üyelerin bu cevaplar üzerine kahkahaları ise tepkiye neden oldu.

featured

Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde gerçekleştirildi. Saat 17.00’da meclis salonunda bir araya gelen üyeler, yeni yıl öncesi birçok tarifeye gelen zamları onayladı. Oy çokluğu ile kabul edilen zamlara AK Partili üyelerin ise çekimser kalması dikkat çekti.

‘ÖLME ABİ!’

Çanakkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 2023 yılı plan bütçe tablosunda mezarlık fiyatlarına neredeyse yüzde 100’e yakın zamlar ön görüldü. Aile mezarlığı bölgesi birinci sınıf mezar yeri fiyatları 2.700 TL’den 4 bin TL’ye çıkarılarak bin 300 TL’lik bir artış gerçekleştirildi. Mezarlık bölgesi ikinci sınıf mezar yerlerine de defin sırasında tek kişilik mezar yeri 800 liradan bin 500 TL’ye, definden önce tek kişilik mezar yeri ise bin 800 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılarak bin 200 TL’lik artış yapıldı.

Yapılan bütçe plan konuşmasının ardından bir meclis üyesi yapılan zamları fazla bularak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ‘Başkanım, bu zamlar çok değil mi? Öleni de mezara gömemeyeceğiz’ dedi.

Bunun üzerine Başkan Gökhan, “Ölme abi! Dinimiz müsaade etse hemen fırını kuracağım ama dinimiz müsaade etmiyor, yapacak bir şey yok” diye karşılık verdi. Başkan Gökhan’ın bu sözleri mecliste bazı üyelerin kahkahasıyla karşılık buldu.

MUHALEFET OLMAYAN AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNE TEPKİ

Yapılan zam tarifeleri 2023 yılından geçerli olmak üzere oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Parti’li meclis üyelerinin ise oylamada çekimser kalması dikkat çekti. Her meclis toplantısında olduğu gibi muhalefet olmak yerine çekimser kalan meclis üyelerine kendi partilileri de tepki göstermeye devam ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir