“Burası Eminönü değil Afganistan önü” diye bağıran kişi PKK sempatizanı çıktı

İstanbul Eminönü’nde Afganistan Bayrağı açan üç genci gösteren TikTok videosunda bir Afganlının “Burası Eminönü değil Afganistan önü” demesi sosyal medyada büyük tepki çekmiş ve mülteci düşmanlığı körüklemek için malzeme olarak kullanılmıştı. Videoda “Burası Eminönü değil Afganistan önü” diyen kişinin Afganistanlı değil Iğdırlı olduğu ortaya çıktı. “Feritcan.76” adlı TikTok hesabını kullanan provokatör, 15 ve 20 yaşlarında iki kez cezaevine girip çıkmış.

featured

“Burası Eminönü değil Afganistan önü” diye bağıran kişinin Afgan değil, Iğdırlı bir PKK sempatizanı olduğu anlaşıldı.

İstanbul Eminönü’nde Afganistan Bayrağı açan üç genci gösteren TikTok videosu büyük tepkilere sebep olmuştu. Videoda “Burası Eminönü değil Afganistan önü” sözlerini söyleyen kişinin ve aynı zamanda videoyu sosyal medya platformu TikTok’ta yayımlayan kişinin de bir Afganistan göçmeni olduğu düşünülmüştü.

Ancak yayımlanan görüntülerde de görüldüğü gibi, yayımlayan TikTok hesabının kullanıcı adı “Feritcan.76” idi.

TikTok’ta Feritcan.76 adlı kullanıcının hesabına bakıldığında daha önce yaptığı beş video paylaşımdan dördünün Türkçe, birinin de Kürtçe olduğu görülüyor.

Paylaştığı videolardan birinde babasına ait olduğunu söylediği, Iğdır’ın plaka numarası olan 76 plakalı bir arabayı görüntülüyor.

Kullanıcı adında da geçen 76 ile birlikte düşünülünce, Feritcan adlı TikTok kullanıcısının Afganistanlı değil Iğdırlı olduğu anlaşılıyor.

Aynı paylaşımda “Feritcan.76” hesabının kullanıcısının sesi de duyuluyor. Sosyal medyada yayılan videodaki “Burası Eminönü değil Afganistan önü” diyen ses ile bu paylaşımdaki sesin aynı olduğu anlaşılıyor.

“Feritcan.76”, ilk TikTok paylaşımındaki videoda ise 15 ve 20 yaşlarında iki kez cezaevine girdiğini anlatan metinler yer alıyor.

“Feritcan.76”, “Burası Eminönü değil Afganistan önü” sözlerini sarf ettiği videoyu kaldırdığı için bu videoya atılan yorumlar görünmüyor.

Fakat önceki paylaşımlarının altına kendisini Afganistanlı sanan kişilerin attığı yorumlar halen görünüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir