Burak Yılmaz’ın yeni takımı belli oldu! Herkes Beşiktaş’a dönecek diye bekliyordu…

featured

Portekiz maçının ardından kaçırdığı penaltı sonrası büyük üzüntü yaşayan ve ardından yaptığı basın toplantısında A Millî Takımı bıraktığını açıklayan Burak Yılmaz’ın Fransa macerası sona eriyor. Lille’de başarılı bir grafik sergileyerek, şampiyonluk yaşayan Burak Yılmaz’ın yeni takımı belli oldu.

2022 Dünya Kupası’na giden yolda play-off maçında Portekiz’e kaybedilen maçta penaltı kaçırarak maçın kaderini çizen Burak Yılmaz, maçın ardından milli kariyerini sonlandırdığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz sezon Fransa Ligue 1’de PSG’nin şampiyonluk hakimiyetine son veren Lille’de attığı goller ve asistlerle adından söz ettiren Burak Yılmaz, lig kupasını kaldırarak kariyerine Fransa şampiyonluğu da eklemeyi başardı.

CHELSEA’YE ATILAN TEK GOL BURAK’TAN GELMİŞTİ

Şampiyonlar Ligi’nde de gruptan çıkmayı başaran Lille, son 16 turunda Chelsea’ye rakip olmuştu. İlk maçı 2-0 kaybeden Lille, ikinci maçta da rakibine 2-1 mağlup olmuş ve tek gol Burak Yılmaz’ın penaltı vuruşundan gelmişti.

Milli oyuncu Burak Yılmaz, Ryan Giggs ve Paolo Maldini’den sonra Şampiyonlar Ligi eleme turlarında gol atan en yaşlı futbolcu olmayı başardı.

Deneyimli oyuncu 36 yıl 244 günlükken Chelsea’nin fileleri havalandırırken, bu kategorinin ilk sırasında 37 yıl 148 günlükken gol atan Ryan Giggs bulunuyor.

BURAK YILMAZ’IN YENİ TAKIMI BELLİ OLDU

Bu sezon Lille formasıyla beklentilerin altında kalan 36 yaşındaki Burak Yılmaz, takımdan ayrılmaya karar verdi. Adı Beşiktaş ve Galatasaray ile de anılan Burak Yılmaz’ın yeni adresi belli oldu.

YENİ ADRESİ MLS EKİBİ INTER MIAMI

Akşam’ın haberine göre, kariyerinin son imzasını atması beklenen Burak Yılmaz’ın yeni adresi MLS ekibi Inter Miami olacağı ifade edildi.

David Beckham’ın sahibi olduğu ABD ekibi Inter Miami’nin Burak Yılmaz’ı çok istediği ve oyuncuyla büyük ölçüde anlaşmaya vardığı iddia edildi.

3 MİLYON DOLAR

36 yaşındaki Burak’ın bir sezon için 3 milyon dolar civarı bir ücret alacağı belirtildi. Mukavelenin ilk etapta 1 sezonluk olacağı da gelen bilgiler arasında.

ABD’den de yeni ev baktığı ifade edilen Burak Yılmaz’ın da kariyerinin son adresinin burası olması bekleniyor. Inter Miami’nin şu anki golcüsü dünya yıldızı Gonzalo Higuain. Arjantinli yıldızın geçtiğimiz günlerde futbolu bırakacağı ifade edilmişti.

BURAK YILMAZ’IN LİLLE PERFORMANSI

Fransız Lille ile toplam 68 maçta forma giyen Burak Yılmaz 25 gol, 10 asistlik performans ortaya koydu ve şampiyonluk sezonunda büyük rol oynadı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli forvetin güncel piyasa değeri 2,3 milyon euro.

Golcü oyuncu Burak Yılmaz milli takım formasıyla 77 maça çıkarken 31 gol atarken, 8 golün de hazırlayıcısı oldu.

“ÇOK ÜZGÜNÜM”

Kaçırdığı penaltı atışından dolayı üzgün olduğunu söyleyen Yılmaz, “Maça iyi başlayamadık Portekiz maça daha iyi başladı. Kendimize sonradan güvenmeye başladık. Sonrasında pozisyon da geldi, gol de geldi. Penaltıyı da atsam 2-2 olacaktı ve Portekiz için zorlaşabilirdi. Atamadım, nasıl atamadım? Ben de şok içerisindeyim. Futbolun bizim için kötü Portekiz için ise güzel yanlarında biri. Ülkemizi ve insanlarımızı üzdük. Başta ben üzdüm, kusura bakmasınlar. Maçtan sonra da çok üzgündüm. Hala üzgünüm. Bu benim son Dünya Kupasıydı, bitmiş oldu. Penaltı olunca kesin gol dedim. 2-2 dedim ve sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırınca da çok büyük hayal kırıklığı oldu. Özür dilerim. Başka söyleyecek bir şey yok. Ömrüm boyunca her gece uyumadan bu penaltıyı atacağım herhalde ” diye konuştu.

“MAÇI SAVUNMA ŞEKLİNE DEĞİL PENATLYA BAĞLAMALIYIZ, FARKLI BİR SENARYO OLACAKTI”

Maça savunma üçlüsüyle başlamalarının da değerlendiren golcü oyuncu, “3’lü ve 4’lü olarak bakmamak lazım, bugün penaltı gol olsaydı skoru 2-2 yaparak önümüze bakacaktık. Bocalama olsa da 3’lü oyunu da yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bocalama her zaman olacaktır sonuçta Portekiz ile oynuyoruz. 3’lü ya da 4’lü diye bakmamız lazım. Bu maç penaltıya bağlamak lazım. 2-2 olsa çok farklı bir senaryo olacaktı” dedi.

“BUGÜN BENİM SON MAÇIMDI”

Milli takım kariyerini sonlandırdığını söyleyen Yılmaz, “Arkadaşlarım ve hocam bana çok destek oldu. Duygu patlaması yaşadım. Kesinlikle öyle bir şey yok ama gönlümü almak için bizi buraya sen getirdin dediler. Gurur duymalısın, sen bu takımın kaptanısın ve ezilmedik dediler. Benim yanımda oldular. Bazı arkadaşlarım da burada. Onların üzerinde iyi bir etki yarattığımı düşünüyorum. Futbolda ağabeylik söylemine inanmıyorum ama onlara kaptanlık ve ağabeylik yapmadım. Onların sıradan bir takım arkadaşıydım. Bana hiç saygısızlık yapmadılar çok teşekkür ediyorum. Kalplerini kırdıysam haklarını helal etsinler. Daha fazla uzatmadan söyleyeyim bugün benim son maçımdı. Milli takım kariyerime son noktayı koyuyorum. Bir bayrak değişimi gerekiyor. Enes, Umut, Serdar Dursun, dışarda olan Halil, Cenk, Kenan Karaman var. Nasıl bizler bunu devraldıysak onlara bu bayrağı, formayı bırakıp onlara dışardan destek vermek istiyorum. Üzüntülü bir maçtan sonra bırakmak istemezdim. Böylesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Bu formayı şerefle namusla taşıdığımı düşünüyorum. Çalıştığım tüm hocalarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“KESİN KARARIM VE DUYGUSAL BİR KARAR DEĞİL”

Milli takımı bırakma kararını duygusal bir şekilde almadığını söyleyen Yılmaz, “Duygusal karar değil. Yarın 3 forvetimiz sakatlanır, 2 tanesi korona olur, bana çok ihtiyaç olursa, ekstrem durumlar olur, o zaman istenirse yardımcı olurum. Kesin kararım ve duygusal olarak bunu vermiyorum. Mantıkla veriyorum. Bir bayrak değişimi olmalı. Genç arkadaşlarımız da formda. Yeni jenerasyon, yeni yapılanma. Bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Ne bir sitem, ne penaltıyla ilgili değil. Duygusal değil, mantıkla verilmiş bir karar. Kardeşlerimizin gerekeni yapacağını düşünüyorum” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir