Şehit Burak Tortumlu’nun hastaneye naklinde ihmal iddiası! Hastanenin başhekimi Orhan Çimen açığa alındı

featured

Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu, Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen Eren-7 Operasyonu’nda yaralanarak Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehit olmuştu.

Erzurum’a şehit ateşi düştü! Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu, Tunceli’de şehit oldu…

BAŞHEKİM AÇIĞA ALINDI

Sağlık Bakanlığı, Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanarak daha sonrasında hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu’nun, askeri helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen hastane başhekimi Orhan Çimen’in, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alındığını ve gerekliler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Orhan Çimen

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu, askeri helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimizin hastaneye getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen hastane başhekimi, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alınmış ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

Yaralanan Burak Tortumlu’nun sağlık personeli ve sedye ile karşılanmadığı videoda görülüyor:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir