“Bu bir mafya dizisidir” sloganıyla 15 Ocak 2003’te yayına giren Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakterleri…

featured

Kurtlar Vadisi karşımııza 2003 yılında “Bu bir mafya dizisidir” sloganıyla çıktı. O yıllarda ekranlarda boy gösteren ve milyonlarca izleyicinin sevgisini kazanan Kurtlar Vadisi gerek oyuncu kadrosu, gerek müzikleri ve gerekse karakterleriyle son dönemlerin en çok konuşulan dizileri arasında yer aldı. Diziye onlarca ünlü isim dahil oldu ve canlardırdığı karakterle izleyicilerin gönlüne taht kurdu. Vadi’ye damgasını vuran, çok konuşulan ve sevilen karakterleri sizin için derledik.

İşte dizinin unutulmaz karakterleri:

Polat Alemdar

Efe Yakup Karahanlı, Ali Candan ya da bilinen adıyla Polat Alemdar; Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör ve Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinin ve Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin ve Kurtlar Vadisi Vatan filmlerinin ana karakteridir. Necati Şaşmaz tarafından canlandırılmıştır.

Süleyman Çakır

Duran Emmi sayesinde mafyaya girmiş ve önemli bir mafya babası olmuştur. Sonra Laz Ziya’nın kızı Nesrin Yılmaz ile evlenmiştir. Testere Necmi’nin hiyerarşisindedir. Konseyin istediği 3 mafya babasını öldürerek dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu başarısından ötürü Kurtlar Konseyi, yeni kumarhane açış iznini kendisine vermiş, ancak bu kumarhane nedeniyle önce Şevko, sonra da Tombalacı Mehmet’le takışmıştır. Tombalacı Mehmet’in kumarhaneyi taratması nedeniyle hapse girmiş, bunu fırsat bilen Konsey, yaptırdığı bütün karanlık işleri Çakır’a yıkmaya çalışmıştır.

Avukat Elif Eylül’ün çabaları ve ortağı Polat’ın, Aslan Akbey tarafından aldığı desteklerle gerçekleştirdiği stratejik hamleleriyle hapisten çıkmış ve Tombalacı’yla savaşmaya devam etmiştir. Bu savaş Konsey çıkarlarına zarar vermeye başlayınca bizzat Baron Mehmet Karahanlı’nın emri ve Kılıç aracılığıyla Tombalacı Mehmet’le sulh yapan Çakır, Konsey’e ve Baron’a gösterdiği bu sadakatin ödülü olarak, sadece hasmı olarak değil, çocukluktan beri abilikten çok babalık yaptığı kızkardeşinin katili olarak gördüğü Tombalacı’yı ele geçirmiş ve onu işkence yaparak öldürmüştür. Belirli bir zaman sonra Baron tarafından İstanbul Sefiri yapılmıştır. İstanbul Sefiri olması onun düşmanlarını fazlalaştırmıştır. Çünkü erken denilecek bir sürede sefirliğe getirilmesi ve fevri olması düşmanları tarafından olumsuz karşılanmıştır.

Abdülhey Çoban

Gerçek adı Zülfü Yüksel’dir. İstihbarattaki kod adı Akrep’tir. KGT’nin iki numarasıdır. Elâzığlıdır. Çocukluktan devlet tarafından yetiştirilmiş ve Kuzey Irak’taki Omar Aşireti’nin içine yerleştirilmiştir. Daha sonra Aslan Akbey tarafından İstanbul’a çağrılmış ve Polat Alemdar’ın yanına, onu koruması için yerleştirilmiştir. Kurtlar Vadisi Operasyonu bitince Polat Alemdar’ın sol kolu olarak yanında kalmıştır. Pusu’da İskender Büyük tarafından hipnotize edilmiş, bir süre onun için çalışmıştır. Daha sonra kurtulmuş ve Doktor Gaye Abdülhey’i tedavi etmiştir. Devlet işlerinden çekilince Abdülhey Gaye ile evlenmiştir. 229. bölümde Mr. Key tarafından Polat Alemdar’ın ofisine yapılan bombalı saldırıda ölmüştür.

Memati Baş

Süleyman Çakır’ın sağ kolu ve en sadık adamıydı. Çakır’a “abi” diye hitap ederdi. Çakır, hapishanede Memati’ye bulaşanları savuşturmuş ve Memati’yi yanına almıştır. Memati, Çakır’a hep sadık kalmıştır. Çakır’ın vurulmasından sonra Polat ile birlikte Altı Baba’yı öldürmüştür. Çakır’ın ölümünü öğrenince onun intikamını alan Polat Alemdar’ın en yakın adamı olmuş ve ona “Usta” diye hitap etmiştir. Bir ara Armatör Cemal mevzusundan dolayı Polat ile sıkıntı yaşasa da daha sonra araları düzelmiştir.

Laz Ziya

Kurtlar Konseyinde soğuk tavırlı bir karakter olan Ziya Yılmaz, Süleyman Çakır’ın kayınpederidir. Konseyde Mehmet Karahanlı’dan sonra en potansiyel liderdir. Konseyin en büyük gelir kaynağı olan silah ticaretini yürütmektedir. Ticaret gemileri vardır: Armatördür. Konseyde en sevdiği kişi Hüsrev Ağa’dır. Adından anlaşılacağı gibi Laz’dır ve koyu bir Karadenizlidir. Oy Asiye türküsünü çok sevdiğinden dizide sürekli bu türküyü dinlemektedir. Testere Necmi ile büyük bir husumeti vardır.

İskender Büyük

Emekli subay olan İskender Büyük, ismini tarihteki Büyük İskender’in metaforik bir kombinasyonundan alır. Ayrıca dizideki karakterin tarihsel Büyük İskender ile tip ve özellik bakımından pek çok noktada benzeştiği anlaşılmıştır. Kuzey Irak’ta operasyonlarda devlet adına sayısız eylemlere girişmiş bir devlet görevlisidir. Fakat, yasa dışı faaliyetler içinde olduğu gerekçesiyle ordudan atılır. Emeklilikten sonra da yasa dışı faaliyetlerini sürdürür. Etrafında çok büyük bir nüfuz alanı olduğundan rahat hareket imkânına sahiptir. Sevtap İlmen ile olan birlikteliğinden Funda İlmen adında bir kızı olur. Bu arada kendisine muhalif olan birçok insanı öldürtür. İskender, Polat Alemdar tarafından asılarak öldürülmüştür.

Kılıç

Dizide Baron Karahanlı’nın sağ koluydu. Polat’ın Efe Karahanlı olarak dünyaya geldiği günlerde bir gece baron’un oğlunu at çiftliğinde gezdirirken Aslan Bey tarafından kaçırıldığı an o oradaydı. Ömrü boyunca Baron’un oğlunun kaçırılmasının vicdan azabını yaşadı. O gece yüzüne aldığı bıçak izini ömrü boyunca bu yüzden hep yüzünde tuttu. Her aynaya baktığında o geceyi hatırladı, Kılıç Karahanlı’ya taparcasına bağlıydı, sonu Karahanlı gibi ölüm oldu. Ölümü konsey üyesi Nizamettin Güvenç’in elinden oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir