Yeni Türkiye’de biraz sıkar! Savcı Sayan’ın paylaştığı video 7 yıllık çıktı…

featured

Sosyal medyadaki dezenformasyon, yalan habere en çok maruz kalan ülke konumundaki Türkiye’de had safhaya ulaştı. Sosyal medya kullanıcıları, önlerine düşen haberleri ya da videoları araştırmadan, gerçek ya da güncel sanarak paylaşmaya devam ediyor. Bunun son örneği bugün yaşandı.  2015 yılında Muğla’da yaşanan bir olaya ait video, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından yeni sanılarak paylaşıldı.

Videoda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde AK Parti broşürü dağıtan iki kız öğrenciye, DHKP-C’ye yakınlığı ile bilinen Öğrenci Kolektifleri üyesi başka bir kız öğrenci saldırarak ağır hakaretlerde bulunmuştu. Ardından takibe devam eden Sibel K. isimli Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenci, bu defa fiziki tacizde bulunarak yine tehditler savurmuş; olayı cep telefonu ile görüntüleyen grup, görüntüleri sosyal medyadan da yayınlamışlardı.

SALDIRAN ÖĞRENCİ YAKALANMIŞTI

Olayın ardından broşür dağıtan genç kızlara saldıran öğrenci, Emniyet güçlerince gözaltına alınmış, hakkında siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, hakaret ve tehdit suçlarından ifadesi alınarak cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Videoyu bugün Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan başta olmak üzere pek çok sosyal medya kullanıcısı yeni sanıp paylaştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir