Bozkurt’taki sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı müteahhidi Mehmet Özkan gözaltına alındı!

featured

Selin vurduğu Bozkurt ilçesinde çöken 8 katlı Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi Mehmet Özkan hakkında İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilmişti.

Mehmet Özkan’ın, Ezine Çayı’nın hemen kenarındaki 32 daireden oluşan apartmanı 3 yıl önce yaptığı öğrenilmişti.

Kastamonu’daki sel felaketi ile ilgili flaş gelişme! Yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verildi

GÖZALTINA ALINDI

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı müteahhidi Mehmet Özkan’ın İstanbul Esenyurt’ta gözaltına alındığı bildirildi.

Mehmet Özkan’ın yine yıkılan Ölçer Apartmanı’nın yanında 10 yıl önce inşa ettiği 10 katlı Rüya Apartmanı ise selde hasar görmedi. Ayrıca çay kenarında yapımı süren 8 katlı apartmanın müteahhidinin de Mehmet Özkan olduğu iddia edildi.

Bozkurt ilçesinde Sınarcık Mahallesi’nde ofisi bulunan Mehmet Özkan’ın, Ezine Çayı kenarında başka bir apartmanın teras katında oturduğu, selin ardından ailesiyle birlikte ilçeden ayrıldığı öğrenilmişti.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ölçer Apartmanı enkazında hem de ilçe merkezinde ve taşan Ezine Çayı güzergahında sürüyor. Yüzlerce arama kurtarma ekibi, harabeye dönen ilçede cadde ve sokaklar ile iş yerlerinde temizlik çalışması yapıyor. Çamur ve balçıkla dolan cadde ve sokaklar ile iş yerleri ve binaların bodrum katları temizleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir