Borsa’da yükseliş devam ediyor! Dolar yatırımcıları ne yapmalı?

Altın, dolar ve borsada yükseliş sürerken yatırımcılar bu dalgalanmayı anbean takip ediyor. Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününde yüzde 4’ün üzerinde yükselişle 5300 puanı aştı. Peki dolar yatırımcıları ne yapmalı? İşte detaylar...

featured

Altın, dolar ve borsada yükseliş yeni haftada sürerken bu dalgalanma vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Borsa yeni günde 5300 puanı aşarken, gram altın 1368 TL seviyesini gördü. Dolar kuru ise 21.42 TL seviyesinde işlem görüyor. Peki piyasalardaki bu yükseliş devam edecek mi?

trusd
USD
0.17%
32,36 TRY
treuro
EURO
-0.71%
34,43 TRY
treuro
CHF
-0.32%
35,40 TRY
trjpy
JPY
0.0024%
0,21 TRY
trrub
RUB
-0.16%
0,35 TRY
trgbp
GBP
-0.67%
40,33 TRY
treur-usd
EURO/USD
-0.8%
1,06 TRY
bist-100
BIST
0.59%
9.814,19 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.95%
2.437,83 TRY

“BAKAN ŞİMŞEK ORTODOKS POLİTİKALARI İŞARET ETTİ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Borsa İstanbul’da seçimlerin ardından para politikasına dair belirsizlik Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek’in getirilmesiyle son buldu. Bakan Şimşek, yapmış olduğu ilk açıklamalarla ortodoks politikaları işaret etti. Aynı zamanda Mart 2024’te gerçekleşecek seçimlerin de etkisiyle ekonomik adımların öncelikli olacağının da belirtilmesi piyasalarda katalist etkisi yarattı. Bu süreçte öngörülebilir politikaların tercih edilecek olması ve teşvik mekanizmalarının işleyecek olması ekonomik aktivitenin de canlılığını koruyacağı görüşündeyiz. Bu durum, hisse senedi fiyatlarında yansıyacaktır ve yükseliş trendinin borsada etkili olacağını düşünüyoruz.”

“PARA POLİTİKASINA YÖNELİK YOL HARİTASI BELİRLEYİCİ OLACAK”

Döviz kurları ile ilgili de bilgi veren Yavaş şunları aktardı:

“Kurlardaki yükseliş eğiliminin ne kadar süre alacağı sorusu, para politikasına yönelik yol haritasında nasıl bir yol izleneceği konusuyla yakından ilişkili olacağını düşünüyoruz. Bu patikadaki duruş piyasalarda ne kadar güven verirse süreç o kadar hızlı sonuçlanacaktır. Bu denge fiyatının ne olacağı ve ne zaman gerçekleşeceği piyasanın karar vereceği bir olgu olduğunu ve bunu tahmin etmenin oldukça güç olduğu görüşündeyiz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir