Borsa İstanbul’a yabancı yatırımcı yağmuru

BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 7 bin 624 puandan başladı. Yabancı girişinin başladığı borsada, 2024'te dolar bazlı yükseliş olacağı öngörülüyor. Ekonomist Üzeyir Doğan, borsanın ciddi bir potansiyel taşıdığını belirtti.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 7 bin 624 puandan başladı. 8 haftadır yabancı girişinde ivmelenme olduğunu belirten Ekonomist Üzeyir Doğan, 2024’te borsanın ciddi bir potansiyel taşıdığını dikkat çekti. Yeni yılda borsanın dolar bazlı değerleneceğini vurguladı, yatırımcılar için borsada her geri çekilmenin alım fırsatı olacağını ifade etti.

“BORSADA POTANSİYEL YÜKSEK”

Borsada 8 haftadır yabancı girişinin aralıksız arttığına dikkat çeken Doğan, 11 Ocak’ta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ABD’de yatırımcılarla bir araya gelmesinin ve 12 Ocak’ta Moody’s’in Türkiye’nin not artış kararının borsaya yabancı yatırımcıyı çekeceğini belirtti. Borsanın 2024’te dolar bazlı yükseleceğine işaret eden Doğan, “Moody’s’in mevcutta bıraktığı notun Türkiye ekonomisinin gerçeği ile örtüşmüyor. Kuruluş, bu durumu telafi edebilir ve Türkiye’nin notunda artışa gidebilir. Not artışıyla beraber borsada yabancı yatırımcı sayısı artış gösterir” diye konuştu. Borsanın 2024’te hem mevduat faizine hem de dövize karşı güçlü bir alternatif olacağını ifade eden Doğan, borsada her geri çekilmenin yatırımcı için alım fırsatı olacağını belirtti. “Bu yıl borsa yatırımcısına yüksek getiriler sağlayacak” dedi.

BORSADA DESTEK-DİRENÇ SEVİYELERİ

Borsada düşüşlerin kalıcı olmayacağını, özellikle geçen ay görülen 7 bin 200 puan seviyesinin altının görülme ihtimalinin düşük olduğunu belirten Doğan, “7 bin 200 seviyesi yakın vadede aşağıda takip edilecek kritik seviye olacak” dedi. 8 bin puan ve 8 bin 500 puan aralığının ise yukarıda takip edilecek seviyeler olduğunu ifade eden Doğan, 8 bin 500 puanın geçilmesiyle güçlü bir yukarı doğru hareketin borsada başlayacağını vurguladı. “2024’te borsada çift haneli rakamları görmemiz güçlü bir ihtimal” diye konuştu.

2024’TE ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Merkez bankalarının 2024’ün ikinci yarısı itibariyle faiz indirimine başlayacağı beklentisi nedeniyle yeni yılın ilk aylarında altında risk olduğunu belirten Doğan, “2024’ün ilk çeyreği altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketler görebiliriz. Yılın ikinci yarısı itibariyle başta Avrupa ve ABD’nin faiz indirimlerine başlamasıyla altın fiyatlarında yeniden yükselişler, hatta yeni zirveler göreceğiz”  diye konuştu. Altın yatırımcısına tavsiyelerde bulunan Doğan, yılın ilk çeyreğinde yaşanacak düşüşlerin alım fırsatı olacağını ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir