Bolu Dağı’nda heyelan nedeniyle TEM Otoyolu trafiğe kapandı

Yoğun yağışın etkisiyle Bolu Dağı'nda meydana gelen heyelan sonucu Ankara-İstanbul yönünde TEM Otoyolu trafiğe kapatıldı. Heyelan nedeniyle 3 araçta maddi hasar oluşurken, yolun açılması için çalışmalar başlatıldı.

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yoğun yağış dolayısıyla Bolu Dağı Tüneli’nden sonra TEM Otoyolu’nda meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara- İstanbul yönünün trafiğe kapandığını duyurdu.

TÜRKİYE SELE TESLİM

Türkiye genelinde dünden bu yana şiddetli sağanak yağış etkili olmaya başladı. Özellikle Karadeniz ve Marmara bölgesindeki yağışlar hayatı felç etti, birçok bölgede sel ve heyelan meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı.

ANKARA-İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE KAPANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, aşırı yağışın ardından TEM Otoyolu’nda yaşanan heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönünün trafiğe kapandığını belirtti. Twitter hesabından paylaşım yapan Uraloğlu şunları söyledi: “Yoğun yağıştan dolayı Bolu DağıTüneli’nden sonra TEM Otoyolu’nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara – İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara’dan İstanbul’a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D- 100’e yönelmiş ve o güzergâhta yoğun bir trafik oluşmuştur. Ankara’dan İstanbul’a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir – Bilecik – Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir