Bitlis ve Van’da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis ve Van illerinde 278 yerleşim biriminin yolları ulaşıma kapanırken, ekiplerin karla mücadele çalışması sürüyor.

featured

Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 44 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştığı belirtilirken, İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

Belediyeye bağlı ekiple ise kent merkezinde ara ve ana arterlerde kar temizle çalışmasını sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gece saatlerinden itibaren bölgeyi terk edeceğini, yerini soğuk havaya bırakacağını bildirirken, mecbur kalmadıkça sürücülerin kendi araçları yerine, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri uyarısında bulundu.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Van ilçelerinde kar yağışı nedeniyle 234 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Bahçesaray, Muradiye ve Saray ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için ara verildi.

Kent genelinde dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle 97 mahalle ve 137 mezra olmak üzere 234 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor. Yolların yeniden ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir