Bir CHP klasiği: Afet zamanında devletin çalışmasına engel olmak

Türkiye'de yaşanan her afette devletin hızla müdahale etmesi ve bakanların anında olay yerine giderek çalışmaları koordine etmesi her kesimin takdirini kazanırken FETÖ'nün sosyal medya trolleri ve bazı CHP milletvekilleri bu durumu sindiremiyor. Daha önce orman yangını, sel, deprem gibi afetlerde dezenformasyon yaparak devletin kurumlarını meşgul eden ve sosyal medyada linç ettiren CHP'li isimler Bartın'da yaşanan maden faciası sonrasında da bildik tavırlarını devam ettirdi.

featured

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında dün saat 18.15 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. Yerin 300 metre altında olduğu belirtilen patlamanı ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 49 işçinin mahsur kaldığı madende kurtarma çalışmalar sabaha kadar sürdü. İlerleyen saatlerde 28 işçinin cesedine ulaşılırken kurtarılan 11 işçi hastaneye kaldırıldı. Patlamayı haber alan çalışanların yakınları da madene akın etti.

FACİANIN ARDINDAN DEVLET TÜM İMKANLARINI BÖLGEYE SEFERBER ETTİ

AFAD, patlamanın nedeninin henüz belirlenemediğini bildirdi. Facianın ardından devlet tüm imkanlarını bölgeye seferber etti. Çevre illerden yüzlerce kurtarma ve tahliye ekibi sevk edildi. Acil müdahale ünitesi kuruldu. 2 ambulans uçak da Ankara ve İstanbul’a yaralıları taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amasra’ya gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu madende incelemelerde bulundu, işçilerin aileleriyle görüştü.

 

CHP’DEN YİNE AFET DEZENFORMASYONU

Türkiye’nin yaşadığı her doğal afette hükümeti sorumlu tutmak için sosyal medyada provokasyona başlayan CHP’li isimler Bartın’da madenden işçilerin çıkarılmasını beklemeden yalan haberleri servis etmeye başladı.

Bölgeye intikal eden bakanların koordinasyonunda kurtarma çalışmaları devam ederken madenle ilgili Sayışta raporunu çarpıtan CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, büyük bir yalanı sosyal medya trollerine servis etti.

https://twitter.com/yavuzyilmazd/status/1581016509270609920?s=20&t=4TJCSuXEVyaOWHT6x_cDAQ

TTK’dan CHP’nin ‘Bartın Amasra’daki maden faciasında Sayıştay raporu vardı’ yalanına cevap

 HDP DESTEK ÇIKTI

CHP’li vekillerin Bartın dezenformasyonuna işbirliği içinde bulundukları HDP’li isimler de Türkiye Cumhuriyeti aleyhine paylaşımlarla destek verdi.

HDP’li Musa Piroğlu, “Ülkeyi işçi mezarlığına çevirdiler. Servetlerini ve büyümeletini işçinin kanı üzerinden sağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

HDP’li Murat Çepni ise, “AK Parti ekonomisi işçilere yarattığı cehennemle büyüyor!” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir