Binance’te listeleneceği açıklanan Shiba Inu (SHIB) uçuşa geçti! “Dogecoin katili” Shiba Inu nedir, nasıl alınır?

featured

Shıba Uni (SHIB) isimli token, Elon Musk’ın tweetleri sonrası tıpkı Dogecoin gibi hızlı bir değer artışı yaşadı. Peki Shiba Uni ne demek, SHIB token nedir, hangi amaçla üretiliyor, ne için kullanılıyor ve nasıl alınır?

Poloniex ve Gate.io gibi platformlarda SHIB adı listelenen yeni ve deneysel “meme” tokeni Shiba Inu’nun fiyatı, geçtiğimiz hafta sonu Elon Musk’ın tweetleri sonrasında yükselmişti.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, SHIB’in listeleneceğini açıklayınca diğer borsalardan yapılan alımlarda bir anda patlama yaşandı.

Duyuru öncesinde birim fiyatı 0,000015 dolar olan SHIB, 1 saat içerisinde 0,000022 dolara yükseldi. Ayrıca Binance, yayınladığı duyuruda SHIB’in “deneysel bir topluluk girişimi olduğunu” hatırlattı ve yatırımcılara risk uyarılarında bulundu.

Shiba Inu nedir?

SHIBA INU (SHIB), merkezi olmayan bir topluluk inşası temelli bir deney olarak tanımlanıyor ve Dogecoin‘e benzer başka bir meme kripto parası şeklinde nitelendiriliyor. SHIB, SHIBA INU’nun yerel token’ı ve merkezi olmayan bir değişim olan ShibaSwap’i kullanmak için bir teşvik olarak listelenen ve kullanılan ilk token.

Piyasadaki çoğu token gibi Ethereum tabanlı ERC-20 token olan SHIB, “merkezi olmayan bir topluluk oluşturma deneyi” olarak tanımlanıyor. Kendi ekosistemine ait olan ShibaSwap borsasında listelenen SHIB; şu an için Poloniex başta olmak üzere Uniswap, Gate.io gibi platformlardan alım-satım işlemlerine açık durumda.

Resmi internet sitesinde “Dogecoin katili” olarak lanse edilen Shiba Uni (SHIB)’in toplam arzı 1 kentilyon adetle sınırlı ve şu an yaklaşık 395 milyon adet SHIB dolaşımda. Topluluğun açıklamasına göre “SHIB’in Dogecoin’i kısa sürede geride bırakma şansı” yüksek. Ancak bu tabii ki de tek taraflı bir açıklama ve piyasa şartlarında her şey değişebiliyor.

SHIB, neden “Dogecoin katili” olarak anılıyor?

Öncelikle bu tanımlamanın yatırımcılar tarafından değil SHIB topluluğu tarafından lanse edildiğini belirtmekte yarar var. Toplulu, henüz gerçekleşmemiş bir hedef üzerine, dikkat çekmek amacıyla bu benzetmeyi yapıyor. Kendilerine göre SHIB’in DOGE’den en önemli farkı bir ekosistemi bulunması. Bu ekosistemin içerisinde ShibaSwap adında SHIB’in öncülük ettiği bir kripto para borsası da var.

SHIB ekosisteminin bir diğer üyesi de BONE. Topluluk tarafından yeni bir Dogecoin katili olarak adlandırılan BONE, henüz yayında değil. Ancak DeFi (Merkeziyetsiz Finansal Yapı) olarak planlandığı açıkça belirtiliyor.

SHIB nasıl alınır?

Buradan Poloniex borsasına ulaşarak bir hesap açabilir ve Poloniex’te listenenen SHIB tokeni satın alabilirsiniz. Güvenliğiniz için iyi bir şifre seçmeyi, iki faktörlü doğrulama sistemini aktif etmeyi ve kimliğiniz ile Poloniex hesabınızı doğrulamayı unutmayın. SHIB token, henüz Binance, Binance TR gibi kripto para borsalarında işleme açık bir kripto para birimi değildir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir