Binance çöktü mü, neden açılmıyor? Binance’den açıklama!

featured

Kripto para borsası Binance uygulamasında işlem yapılamıyor. Saat 05.00’ten bu yana işlem yapamayan yatırımcılar, Binance uygulamasının neden açılmadığını sorgulamaya başladı.

Konu ile ilgili Binance tarafından resmi açıklama geldi. Peki, Binance çöktü mü, neden açılmıyor? Kripto para yatırma çekme ve alım satım neden yapılmıyor? İşte haberin detayları…

Binance neden açılmıyor, ne zaman düzelecek?

Binance tarafından yayımlanan duyuruya göre, Binance uygulaması, 13 Ağustos 2021 günü saat 05.00’te (TSİ) başlayacak programlanmış bir sistem güncellemesi gerçekleştiriliyor. Bu güncelleme yaklaşık 4 saat sürecek. Uygulamanın TSİ 09.00 sularında düzelmesi bekleniyor.

Bu güncellemedeki önemli düzeltmeler:

Genel sistem performansı ve kararlılığında iyileştirme

Yükseltme dönemi boyunca, hesabınıza oturum açma ve hesaplara ilişkin diğer fonksiyonlar ara sıra kesilebilir.

Hangi işlemler askıya alındı?

Lider kripto para borsalarından Binance, spot işlemler ve birçok hizmetini geçici süreliğine askıya aldı. Binance, 13 Ağustos tarihinde saat 05.00’dan başlamak üzere sistem güncellemesine başlayacağını duyurmuştu. Dev borsanın açıklamasına göre güncelleme tahmini olarak 4 saat sürecekti. Ancak bu tahmini süre aşılırken Binance tarafından yapılan açıklama ile güncelleme 09.30 itibarıyla tamamlandı.

Binance; spot işlemler, para yatırma/çekme işlemleri, P2P alım satım, kredi kartıyla kripto para satın alma, fiat para birimi ile para yatırma/çekme işlemleri, dönüştürme ve OTC portal işlemleri, yeni kullanıcı kayıtları, alt hesap aktivasyonları, kaldıraçlı token alım satımı, staking ürünlerinin kullanımı, ETH 2.0 aboneliği, Liquid Swap’ta takas veya likidite ekleme işlemleri, Launchpool’da varlıkları stake etme veya kullanma, kripto kredi hizmetleri, Binance Kart panosu işlemleri, Binance Pay, alt hesaplar, havuz hesapları ve itibari para cüzdanlarından varlık transferleri işlemlerini askıya aldı.

Binance kullanıcıları, bu süre içerisinde maksimum güvenlik parolasıyla korunurken diğer açık işlemlerde de yatırımcıların korunması adına önlemler alındı.

Binance’den açıklama

Binance tarafından saat 10.00 itibariyle yapılan açıklamada güncellemenin tamamlandığı ve işlemlerin 2,5 saat içerisinde başlayacağı duyuruldu.

Binance’in açıklaması şu şekilde:

“Binance Spot Alım Satım Sistem Güncellemesi Tamamlandı (13/08/2021) Çekim işlemleri, alım satım işlemlerinin yeniden açılmasından sonra 2,5 saat içinde açılacaktır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir