Hem dövdü hem davacı oldu! Mehmet Dudarık’ı yoğun bakımlık eden Bilge Kaan Korkmaz’dan yüzsüzlük

Piiz adlı müzik grubunun davulcusu Mehmet Dudarık, geçtiğimiz günlerde Ankara'da yumruklu saldırıya uğramıştı. Dudarık'a saldıran şüpheli Bilge Kaan Korkmaz tutuklanırken darbettiği müzisyenden şikayetçi oldu. Saldırgan Bilge Kaan Korkmaz ifadesinde ise pes dedirten sözler sarf etti.

featured

Ankara‘da konser çıkışında Piiz grubunun davulcusu Mehmet Dudarık‘a yumruklu saldırıda bulunan ve müzisyeni hastanelik eden şüpheli Bilge Kaan Korkmaz’ın ifadesine ulaşıldı.

Soruşturma dosyasına göre, Rock müzik grubu Piiz, 15 Aralık gecesi Ankara’daki bir eğlence mekânında konser verdi. Konserin ardından grup üyeleri eğlence mekânından ayrıldılar. Ancak grubun davulcusu Mehmet Dudarık (38), uzun zamandır görüşmediği çocukluk arkadaşı Oğuzhan O.’nun ziyaretine gelmesi nedeniyle mekânda kalmaya karar verdi.

https://twitter.com/medyablok/status/1604720978453577728?s=20&t=MwnMDXEP_K_qUv_4e71MJw

İddiaya göre, gecenin ilerleyen saatlerinde müzisyen Dudarık, arkasındaki masada oturan bir kadının yanlışlıkla ayağına bastı. Kadının yanında bulunan Bilge Kaan Korkmaz, Dudarık’a tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan O., ‘gerginlik çıkmaması’ için dışarı çıktı.

Bu sırada yanlarına gelen Korkmaz, önce Oğuzhan O.’ya yumruklu saldırıda bulundu, ardından da telefonla konuşan Dudarık’a saldırdı. Başına aldığı yumruk darbesiyle yere düşen Dudarık, yerde de defalarca yumruklandı. Ağır yaralanan Dudarık, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

O GECEYİ ANLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında saldırgan Bilge Kaan Korkmaz, ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı. İfadesi alınan Oğuzhan O., o gece yaşananları özetle şöyle anlattı: “02.00-02.10 sıralarında arkamızdaki masada bulunan bayan şahıs bilmediğim bir sebepten dolayı bize bağırmaya başladı. Ben ve Mehmet gerginlik olmaması ve ortamı yumuşatmak adına özür diledik. Fakat hanımefendi ısrarla tepki göstermeye devam etti.

Yanındaki erkek şahısta kendisi ile bu şekilde konuşmayacağımızı söyledi. Biz karşılık vermedik. Saat 02.15 sıralarında Mehmet ile birlikte mekânın bahçesinde sigara içmeye çıktık. Mehmet daha sonra hava almak için bir süre yanımdan ayrıldı. Mekân bahçesinde yalnız olduğum sırada, bize bağıran bayan şahıs yanıma geldi. Hanımefendi tepkilerine ısrarla devam ederken sadece özür dilediğimizi söyledik. Bu sırada sağ gözüme aniden bir yumruk geldi. Daha sonrasında bu yumruğu atanın, bayan şahsın yanındaki erkek şahıs olduğunu gördüm. Elinde sert bir cisim olduğunu düşünüyorum. Çünkü yüzümde açıklık, yarılma oluştu. Elimi, yüzüme attığımda avucumun içerisi kan içinde kaldı. Mekân çalışanlarından iki ya da üç kişi beni yaka paça kulisin olduğu bölüme götürdü.

‘YÜZÜ KAN İÇİNDEYDİ’

Saat 02.23’te 155’i arayarak polis çağırdım. Daha sonra Mehmet’i ayakta yüzü kanlar içinde gördüm. Sonra hastaneye sevk edildik. Mehmet başına aldığı darbeler nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındı. Hayati tehlikesinin bulunduğunu hastane içerisinde bulunduğum sırada öğrendim. Polis merkezinde bana yumruk atan şahsın Bilge Kaan Korkmaz olduğunu kesin bir şekilde teşhis ettim. Şahıstan davacı ve şikâyetçiyim.”

Öte yandan savcılık kaynakları, Dudarık’ın yoğun bakımdan çıkarıldığını, saldırıyı gerçekleştiren şahsın ise beden eğitimi bölümü mezunu işsiz bir genç olduğunu bildirdi.

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli Bilge Kaan Korkmaz’ın emniyet ve sorgu hakimliğindeki ifadesi ortaya çıktı.

Arkadaşı Erdinç Ö, Dilara Ü. ve Ayşegül A. ile 15 Aralık’ta Tunus Caddesi’ndeki eğlence yerine gittiklerini, gecenin ilerleyen saatlerinde arkadaşı Erdinç Ö’nün ayağına basıldığını ifade etti.

Bunun üzerine müştekilerle aralarında arbede olduğunu savunan şüpheli, akabinde müşteki Oğuzhan Oğuz ve Mehmet Dudarık‘ın tehdit ve hakaretlerine maruz kaldıklarını öne sürdü.

Kendilerine sözlü ve fiziksel tacizde bulunulduğunu iddia eden şüpheli, şunları söyledi:

“Arkadaşlarımın yanında bulunduğum esnada şahıslar bana, ‘Erkeksen dışarı gel lan’ şeklinde hakaretlerde bulundular. Ben de alkolün etkisiyle sinirlerime hakim olamadım ve Oğuzhan’a yumruk savurdum.

Dışarı çıktımızda Mehmet Dudarık telefon ile görüşüyordu. Karşısındaki şahsa ‘Çabuk gelin, şunlar kim olduğumuzu öğrensinler’ şeklinde söylemlerde bulunduğunu duydum.

Ani bir kızgınlık ve Mehmet isimli şahsın beni tahrik etmesi sonucu şahsa yumruk savurdum. Mehmet isimli şahıs hemen kendini yere attı ve yerde bulunduğu esnada ağır hakaretler etmeye devam etti. Mehmet isimli şahıs yerde bulunduğu esnada sakin olması gerektiğini söyleyerek hırpaladım.”

bilge kaan korkmaz

Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle kavganın yatıştığını anlatan şüpheli Bilge Kaan Korkmaz, olayın daha büyümemesi için arkadaşlarıyla eğlence merkezinin bulunduğu yerden ayrıldıklarını söyledi.

DARBETTİĞİ İSİMLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Pişman olduğunu söyleyen şüpheli, “Asla kasti olarak yaralama ve vurma gibi bir niyetim yoktur. Her ne kadar olay karşı tarafın kışkırtması neticesinde meydana gelmişe de yaşanan bu olaydan dolayı çok pişmanım. Konu ile ilgili Oğuzhan Oğuz ve Mehmet Dudarık’tan davacı ve şikayetçiyim.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir