Beşiktaş’tan Hürriyet’e ‘Kaybedenler Kulübü’ tepkisi: “Edep çizgisine davet ediyoruz”

featured

Beşiktaş, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Hürriyet Gazetesi’nde çıkan ‘Kaybedenler Kulübü’ içerikli yazıyı kınarken tertemiz şampiyonluğa leke sürülmek istendiğini vurguladı.

Galatasaray ve Kulüpler Birliği, Süper Lig’de son 8 haftanın incelenmesi için UEFA ve TFF’ye başvuruda bulundu. Sosyal medyada yankı uyandıran bu iddialar hakkında hem Kulüpler Birliği hem de Beşiktaş Başkanlığı görevini sürdüren Çebi, Kulüpler Birliği’nin ne TFF’ye ne de UEFA’ya son 8 hafta için başvurmadığını açıkladı.

Çebi, Galatasaray’ın başvurusundan da haberdar olmadığını ifade etti.

Beşiktaş’tan açıklama

Beşiktaş resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

Hürriyet Gazetesi’nin bugün yayımlanan nüshasında, asılsız ve ahlaksız iddialardan oluşan birer yazı kaleme alan “Kaybedenler Kulübü” kalemşorlarını şiddetle kınıyoruz.

2020-21 sezonunda taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin takdir ettiği bir performans sergileyen Futbol A Takımımızın büyük bir azim ve emekle kazandığı tertemiz şampiyonluğa leke süremeyecek, tartışmaya dahi açamayacaksınız.

Ne yapmaya çalıştığınızın, neyi amaçladığınızın farkındayız.

Taraftarlık duygusu, gazetecilik ilke ve etik değerlerinin önüne geçmiş, hiçbir dayanağı olmayan mesnetsiz iddiaları mal bulmuş mağribi misali köşelerine taşıyan “Kaybedenler Kulübü”nün kime hizmet ettikleri malum kalemşorlarını edep çizgisine davet ediyoruz.

Beşiktaş JK

 

 

İşte Hürriyet’in “Kulüpler Birliği Vakfı TFF’ye mektup yazdı: Son 8 hafta araştırılsın” başlıklı yazısı:

Beşiktaş Başkanı’nın “Ölene dek araştıracağım” dediği Karagümrüklü futbolcuların sevinç gösterisi ile bazı yönetici, teknik adam ve futbolcuların ortaya attığı iddiaların araştırılması için TFF’ye başvuran kulüpler, Etik Kurulu’nu göreve çağırdı.

Süper Lig bitti, üzerinden de iki hafta geçti. Yeni umutlar, yeni transferler, yeni sezon heyecanı derken Riva’ya adeta bomba gibi bir mektup düştü.

· Mektubu gönderen: Kulüpler Birliği Vakfı.

· Gönderildiği adres: Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu.

· Konu: Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu tarafından 2020-21 sezonunun son 8 haftasıyla ilgili şike, teşvik vs. iddialarının araştırılması.

Başlıca sebep, yani mektubun çıkış noktası; Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin bazı kulüpleri zan altında bırakan o açıklamaları. Çebi gibi bazı kulüp başkanı, yönetici, teknik adam ve futbolcuların bazı maçlar, futbolcular, kaleciler ve hakemler hakkındaki ilgili imaları.

Çebi’nin sözleri tepki gördü

· Talep; Çebi’nin “Ölene dek araştıracağım” dediği Karagümrüklü futbolcuların sevinç gösterisi ve benzer konular için Etik Kurulu’nun göreve davet edilmesi. Hem de tüm kulüpler tarafından.

Meğerse konu 2-3 haftadır gündemdeymiş. Sebebi de sayın Çebi’nin açıklamalarının birçok kulüpte tepkiye yol açmış olması. Bu başkanlar da bu tepkilerini 21 kulübün başkanının kullandığı WhatsApp grubunda yazılı olarak ifade edip tüm kulüplere çağrı yapmışlar. “Ya bu konuda inceleme ve gereğinin yapılması talebimizi Kulüpler Birliği olarak yapalım ya da bizler bu konuların, iddiaların incelenmesi için bireysel olarak Etik Kurulu’na gideceğiz” demişler. Ve sonunda bu işten rahatsızlık duyanların, tepkili olanların sayısı giderek artınca konu da ‘ortak karar’ haline gelmiş.

Başkanların bütün amacı Çebi’nin yükünü hafifletmek

Maksat Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Beşiktaş Başkanı Çebi’nin iş yükünü hafifletmek! Tüm işlerinin yanında bir de bu iş için ölene dek uğraşmasın. Veya da dedikleri lafta kalmasın! Çünkü biz, bir kulüp başkanının oynadıkları maç sonrası rakip kulüp başkanına rahatlıkla “X takımdan teşvik mi aldınız başkan?” diye sorabildiği bir sezonu geride bıraktık, maalesef.

Başkanların istifa etmelerinin sebebi mide bulantısı

Çünkü biz, bir teknik adamın, maçlarını erteleme teklifini reddeden kulüp için yine aynı rahatlıkla, “Acaba bu talebimizi reddetmelerinin arkasında ne var, merak ediyoruz” diyebildiği bir sezonu geride bıraktık. Çünkü biz, yenen gollerden görülen kartlara, kenarda oturtulan golcülerden, lig devam ederken kulüpleriyle ilişkisi kesilen futbolculara; enteresan ve tuhaf bir sezonu geride bıraktık. Eskiden yaşananlar ‘baş ağrıtıyordu’ şimdi ‘mide bulandırıyor’. Şu kulüp başkanlarından art arda gelen istifalarının gerekçesine bir bakın bakalım, hepsi bu mide bulantısından!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir