Beşiktaş’taki hain terör saldırısında şehit olan Tim 47 kahramanları unutulmadı

10 Aralık 2016'da İstanbul Dolmabahçe'de bulunan Vodafone Arena Stadı yakınlarında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 46 kişi şehit olmuştu. Söz konusu saldırının üzerinden 5 yıl geçti.

featured

10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda büyük bir kısmı emniyet mensubu olmak üzere çok sayıda insan yaralanmış ve yaşamını kaybedenler olmuştu.

5 yıl önce yaşananlar, sosyal medya platformları üzerinden 5. yıl dönümünde bir kez daha hatırlatılıyor.

İKİ SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

2016’da İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Beşiktaş Arena’da, Süper Lig’de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminde, taraftar stadı terk ettikten sonra saat 22.29’da bölgedeki çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı düzenlenmişti.

İlk saldırı “Beleştepe” olarak isimlendirilen yerde, seyir halindeki bomba yüklü bir aracın patlaması şeklinde gerçekleşirken, ikinci saldırı ise 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda yine polislerin bulunduğu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatması sonucu meydana gelmişti.

Anadolu yakasından bile duyulan patlamaların ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilmiş, yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılmıştı.

SALDIRI SONUCU 46 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU

Terör saldırısının ardından Meclis-i Mebusan ile Dolmabahçe caddeleri bir süre trafiğe kapatılmış ve çevrede şüphelenilen paketler, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde imha edilmişti.

Saldırı sonucu 39’u polis, 46 kişi şehit olmuştu.

Geçtiğimiz ay ise alçak saldırıda patlayıcıları taşıyan terörist Diyarbakır polisi tarafından yapılan titiz çalışma sonucu Mardin’in Nusaybin ilçesinde yakalanarak cezaevine gönderildi.

Hayatını kaybeden emniyet personelleri: Fazilet Özçelik, Ufuk Bozgeyik, Ali Aksoy, Adem Oğuz, Adem Serin, Okan Doğan, Soner İdil, Mehmet Varlıklı, İlker Uylaş, Mustafa Öztürk, Yasin İke, Durmuş Öcal, Hüseyin Akyüz, Mehmet Atıcı, Vefa Karakurdu, Hasan Alım, Murat Yılmaz, Hüseyin Dalgılıç, Metin Düzgün, Oğuzhan Duyar, Süleyman Sorkut, Nazif Emre Horoz, Hamdi Dikmen, Kadir Yıldırım, Mustafa Kemal Devrilmez, Bora Çelik, Uğur Ürker, Çetin Sarıkaya, Mehmet Taş, Hakan Tanrıkulu, Haşim Usta, Enes Çiçek, Ali Osman Şahin, Osman Börkoğlu, Yakup Çapat.

Hayatını kaybeden siviller: Ahmet Dokuyucu, Velat Demiroğlu, İsmail Koç, Yasin Görkem Yazıcı, Selin Çelik, Tunç Uncu, Berkay Akbaş.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir