Beşiktaşlı Alperen Şengün NBA’de Houston Rockets forması giyecek! NBA’deki 11. Türk

featured

NBA Draft’ı sonrasında milli basketbolcu Alperen Şengün’ün yeni takımı belli oldu. 19 yaşındaki yetenekli oyuncu 16. sırada Houston Rockets tarafından ‘draft’ edildi.

Rockets, 16. sıranın sahibi olan Oklahoma City Thunder’a gelecek yıllardan iki adet 1. tur Draft hakkı göndererek Alperen’i kadrosuna kattı.

NBA’deki 11. Türk oyuncu

19 yaşındaki Basketbol Süper Ligi’nde MVP seçilen ve Beşiktaş’ın genç kadrosuna rağmen yarı finale kadar çıkmasında pay sahibi olan Alperen Şengün, NBA’deki 11. Türk oyuncu olacak.

Alperen Şengün; Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay, Ersan İlyasova, Semih Erden, Ömer Aşık, Furkan Aldemir, Furkan Korkmaz ve Cedi Osman’ın ardından ülkemizi NBA’de temsil etme şansı yakaladı.

Ceketinin içinde Türk bayrağı detayı

Alperen Şengün’ün draft töreninde giydiği takım elbisesine ait bir detay gözlerden kaçmadı. Genç futbolcu, Houston Rockets tarafından draft edildiğinin resmen açıklanmasının ardından ceketinin içine işlettiği Türk bayrağını kameralara gösterdi.

Beşiktaş’a 775 bin dolar bonservis ödenecek

Beşiktaş Kulübü, Alperen Şengün’ün NBA’a adım atmasıyla birlikte 775 bin dolar bonservis bedelinin sahibi olacak. Bu ücretin bir bölümü, Bandırma’dan oyuncuların hakları alınırken Beşiktaş’la hareket eden İstBasket şirketine gidecek.

Alperen Şengün kimdir?

25 Temmuz 2002 doğumlu olan Alperen Şengün, 201 cm boyunda olup uzun forvet ve pivot olarak görev almaktadır. Kariyerine 2017-2018 sezonunda Banvit Basketbol Kulübü’nde başlayan Alperen, 2018-2019 sezonunda TBL’de Bandırma Kırmızı ekibiyle 29 maça çıktı ve 10.8 sayı, 6.8 ribaund, 1.2 asist ortalamalarını yakaladı.

2019-2020 sezonunda Teksüt Bandırma ile BSL’de 22 karşılaşmada süre alan genç basketbolcu; 5 sayı ve 3.9 ribaund ortalamalarıyla sezonu tamamladı. 55 kez Ay-Yıldızlı formamızı giyme başarısı gösteren Alperen Şengün, 2020-2021 sezonu öncesinde Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir