Beşiktaş’ın kalecisi Ersin Destanoğlu, Golden Boy’un 100 kişilik listesinde tek Türk olarak yer aldı

featured

Beşiktaş’ın başarılı milli kalecisi Ersin Destanoğlu, Tuttosport’un her yıl düzenlediği ‘Golden Boy’ ödülü için 100 kişilik listesde kendisine yer buldu.

Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olan ve 20 yaş altı en iyi futbolcuya her yıl verilen “Golden Boy” ödülü için bu sezon Ersin Destanoğlu tek Türk olarak aday gösterildi.

Beşiktaş’ın genç file bekçisi Ersin Destanoğlu, 100 kişilik adayın içinde kendisine yer buldu. 100 kişilik liste her ayın 15’inde verilen oylar sonucunda 20 isim düşürülecek ve 15 Ekim’de 20 kişilik son liste ortaya çıkacak.

Geçen sezon 37 maça çıkan Ersin, kalesinde 39 gol görürken 13 kez kalesini gole kapattı.

Ersin Destanoğlu kimdir?

1 Ocak 2001 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ersin Destanoğlu, futbola Bayrampaşspor’da başladı. 2012 yılında Beşiktaş’a karşı gösterdiği performans, ona Fulya kapılarını açtı ve Siyah Beyazlı ekibe katıldı. 2017-18 sezonunda U-21 Takımı’nın as kalecisi olan Ersin, ligde 24 maçta, UEFA Gençlik Ligi’nde ise 5 maçta forma giydi. Geçtiğimiz sezon U21 ile 30 maça çıkan genç kaleci, bu sezon ise 18 maçta görev aldı.

Fiziği ve stiliyle Bayer Munih’in kalecisi Neuer’e benzetilen genç kaleci aynı zamanda Alman kalecinin de hayranı. Beşiktaş’ın genç yıldızı koronvirüs nedeniyle verilen arada Avrupa’nın önemli kalecileri ve özellikle Neuer’in videolarını izliyor.

Alt yaş gruplarında milli formayı 17 kez terleten Ersin’in Beşiktaş ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

1.95 boyunda olan ve ayaklarını iyi kullanan genç eldiven piyasa değeri ise 50 bin Euro.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir