Benzin ve motorinde zam beklentisi

Petrol fiyatlarındaki artışın etkisiyle bu gece benzine zam geliyor. Motorin fiyatlarında da yakın zamanda zam bekleniyor. Kızıldeniz'de artan gerilim, petrol fiyatlarını yükseltti.

featured

Petrol fiyatlarının son günlerde Kızıldeniz’de artan gerilim nedeniyle yükselince akaryakıtta da zam gündeme geldi.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 48 kuruş zam gelecek.

Motorinde ise bu gece fiyat değişimi olmayacak ancak petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle yakın zamanda zam ihtimali yüksek görünüyor.

YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

Bu geceki zamla birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul’da 34,52 TL’ye, Ankara’da 35,19 TL’ye, İzmir’de 35,38 TL’ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 35,50 TL, Ankara’da 36,12 TL, İzmir’de 36,37 TL seviyesinde bulunuyor.

Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

KIZILDENİZ’DEKİ SALDIRILAR ETKİLİ OLDU

Yemen’de iktidarı elinde bulunduran Husilerin, Gazze’deki katliamlara tepki olarak Kızıldeniz’i Aden Körfezi ve Hint Okyanusu’na bağlayan Babu’l Mendeb Boğazı’daki ticari gemileri hedef alması, tedarik zincirlerinde kriz yaratırken petrol fiyatlarını da sıçrattı.

Geçen hafta 73 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, bugün 78 doların üzerinde hareket ediyor.

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılık şirketleri, artan Husi tehdidinin ardından gemilerinin rotasını Kızıldeniz dışına çevirdi.

Son olarak İngiliz enerji şirketi BP, Kızıldeniz’deki tüm tanker trafiğini durduracağını açıkladı.

Deniz yoluyla taşınan petrolün yüzde 10’unun geçtiği Babu’l Mendeb Boğazı, deniz seferlerini ortalama 14 gün kısaltıyor. Asya’dan gelen gemiler, Akdeniz ve Avrupa limanlarına varış için Afrika’yı dolaşmak zorunda kalıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir