Bebek katilleri şimdi de ormanları hedef aldı… Hatay yanıyor!

featured

Hatay Valiliği tarafından İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi’nde çıkan orman yangını ile ilgili yapılan açıklamada yangının trafo patlaması nedeniyle çıktığı iddia edilmişti. Ancak yangının Hatay’ın birçok bölgesinde eş zamanlı çıkması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “detaylı soruşturma” yapıldığını söylerken, yangını terör örgütü PKK’nın “Ateşin Çocukları” isimli oluşumu üstlendi.

ADALET BAKANI: ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İskenderun Başsavcılığı’nın, Hatay’daki yangına ilişkin çok yönlü soruşturma sürdürdüğünü bildirdi.

Bakan Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hatay’daki yangın hepimizi derinden üzdü, ciğerimizi yaktı. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza, Hatay’ımıza geçmiş olsun. İskenderun Başsavcılığı, yangınla ilgili çok yönlü soruşturmasını sürdürüyor” dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Hatay’ı kül eden yangına haber kanallarının ilgisiz olması da tepkilere neden oldu. Muharrem İnce de Hatay’da yaşanan yangınla ilgili yazdığı mesajda, “sebebiyet verenlere en ağır ceza verilmeli” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir