Baykar, Roketsan ve Aselsan’dan Suudi Arabistan’da tarihi anlaşmalar

Geçtiğimiz haftalarda Arap ülkelerine ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anlaşmalara imza atıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda Baykar, Suudi Arabistan'da yeni bir ihracat hamlesi gerçekleştirdi ve Cumhuriyet tarihinin en büyük savunma ihracatı sözleşmesinin ardından bu kez de İHA alanında yeni imzalar atıldı. Baykar'ın ardından Roketsan ve Aselsan'dan da anlaşmalar ardı ardına geldi.

featured

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki siyasi gelişmeler yeni dönemde de daha da artmış durumda. Ekonomik iş birlikleri Erdoğan’ın ziyareti sonrası resmi anlaşmalara dönüştü.

BAYKAR, ROKETSAN VE ASELSAN’DAN ARDI ARDINA ANLAŞMALAR

İHA İmalatı Yerlileştirme Projesi kapsamında iki ülke arasında önemli bir iş birliği sözleşmesi daha imza altına alındı.

Baykar, Aselsan ve Roketsan’dan gelen son hamleye göre, Suudi Arabistan’daki şirketlerle çeşitli anlaşmalar imzalanarak iki ülke arasında uzun yıllar sürecek stratejik iş birliktelikleri doğdu.

BAYKAR TARİHİN EN BÜYÜK SAVUNMA ANLAŞMASINA İMZA ATTI

Türk savunma sanayisinin milli insansız hava araçlarında yakaladığı başarı sürüyor.

Baykar, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ihracatı ve işbirliği sözleşmesi imzaladı. Bu imza, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olarak kayıtlara geçti.

YENİ ANLAŞMALAR NELERDİR?

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde Riyad’da İHA İmalatı Yerlileştirme Anlaşması İmza Töreni düzenlendi. Törende, Baykar, Aselsan ve Roketsan, Suudi Arabistan’daki şirketlerle yeni anlaşmalar yaptı.

Baykar, Suudi Arabistan Askeri Sanayisi (SAMI) ile yerel üretim ve teknoloji transferi, Aselsan ve Roketsan da sahip oldukları yetenekler doğrultusunda ülkede teknolojiyi yerelleştirmeye yönelik çalışmalar yürüten NCMS şirketi ile mutabakat anlaşmaları imzaladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir