Başıboş sokak köpekleri konusunda Vali Gül net konuştu: “Hayvanların bir sahibi olması lazım”

İstanbul Valisi Davut Gül, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başıboş köpek sorununa da değinen Vali Gül, belediyelere çağrı yaparak, "Hayvanların bir sahibinin olması lazım" vurgusu yaptı.

featured

Türkiye’nin kangren haline gelmiş olan sorunlarından biri başıboş sokak köpeği terörü. Ülkemizde özellikle son yıllarda artış gösteren başıboş sokak köpeği sorunu nedeniyle birçok vatandaşımız hayatını kaybediyor. Bu yaşanan menfi örneklere rağmen henüz yeterli önlemler alınmış değil.

VALİ GÜL BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sayıda yetkili ise bu sorunla mücadele etmeye çalışıyor. O isimlerden birisi de İstanbul Valisi Davut Gül.

İstanbul Valisi Davut Gül,  medya yöneticileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Programda Gül, İstanbul geneliyle ilgili sorunlara da değindi.

“HAYVANLARIN BİR SAHİBİ OLMASI LAZIM”

Vali Gül gündeminde ülkenin kanayan yarası başıboş sokak köpeği sorunu da vardı. Gül açıklamasında, “Hayvanların bir sahibinin olması lazım” vurgusu yapması dikkat çekti.

Sokak hayvanları ile ilgili açıklamalarda bulunan Gül şunları kaydetti:

“Hayvanların bir sahibinin olması lazım. ‘Ben çok seviyorum, dolayısıyla da sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, zaman zaman da insanlara zarar verebilir, hoş görelim’ deme lüksümüz yok. Belediyelere kanunen bir görev verilmiş. Belediyeler görevini yaptığında bu konuştuğumuz problemler ortadan kalkmış olur. Belediye görevin yapmazsa bu sefer vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor, can kayıpları oluyor. Gaziantep’te şahit oldum yasaklı ırklardan birisi 4 yaşındaki bir çocuğun kafatasını yemişti. Bunu hayvanseverlikle karşılayacağımız bir mesele değil. Hayvanların birer sahibi olacak. Bunları sevenler de bunun sahiplenecekler. Onun dışındakileri de belediyeler görevini yapacak. Herkes görevini yaptığında sahipsiz hayvan problemi kalmamış olacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir