Sokaklar ‘Gece Kartalları’ ile güvende! Başakşehir ve Esenler’de şüpheliler durduruldu, aramada çıkanlar hayrete düşürdü…

Başakşehir'de, bekçilerin durdurduğu kişinin üzerinden kemer görünümlü kılıfın içinden 60 santimetrelik kılıç çıktı. Esenler'de de bekçilerin durdurduğu kişinin elindeki içecek kutusu içindeki gizli bölmede uyuşturucu madde ele geçirdi.

featured

Türk Polis Teşkilatına 2016 yılı itibarıyla yeniden alımı yapılan Gece Kartalları (çarşı ve mahalle bekçileri) ülke genelinde gece saatlerinde yaya devriye göreviyle suçun önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasında etkili olmaya devam ediyor.

“Gece Kartalları” olarak bilinen çarşı ve mahalle bekçileri, geçen yıl 20 milyondan fazla kişinin kimlik üzerinden Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını yaptı. Sorgulamalar sonucu yakalama kararı olduğu belirlenen 50 binden fazla kişi hakkında işlem yapıldı.

GECE KARTALLARI GÖZ AÇTIRMIYOR

Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Gece Kartalları olarak bilinen çarşı ve mahalle bekçileri dün akşam saatlerinde Güvercintepe Mahallesi’nde, şüphelendikleri yabancı uyruklu bir kişiyi durdurdu.

Üst araması yapan ekipler, kişinin üzerindeki kemeri çıkardı. Kemerin içinde 60 santimetre uzunluğunda kılıç çıktı.

Gözaltına alınan yabancı uyruklu kişi, ifadesi alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü.

ESENLER’DE İÇECEK KUTUSUNDA UYUŞTURUCU

Esenler’de ise bekçiler, sokak üzerinde bir kişiyi durdurdu. Üst araması yapılan kişinin elindeki içecek kutusu, bekçilerin dikkatini çekti.

Kutunun içinin boş olduğunu fark eden bekçiler, kutuyu kırarak, gizli bölmede bir miktar uyuşturucu madde ele geçirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir