Barzani yönetiminden skandal Papa pulu! Hatay, Sivas, Erzurum ve Kars ‘sözde Kürdistan’a dahil edildi

featured

Kürdistan Bölgesi Ulaştırma Bakanlığı, Papa Francis’in Kürdistan’a yaptığı tarihi ziyareti ölümsüzleştirmek için bugünün anısına pul bastırdı.

Papa Francis’ görkemli törenle karşılayan Barzani yönetimi ellerinde barışı simgeleyen zeytin dallarıyla Papa’ya sevgi gösterisinde bulundu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesut Barzani, tüm bakanlar, dini temsilciler ve ilahi okuyan koro tarafından karşılandı.

IKBY, bu tarihi güne atfen Papa Francis’in resimlerinin yer aldığı  6 posta pulu bastırdı.

Barzani yönetiminden pul skandalı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un, Irak ziyareti, skandalla bitti. Irak’a ilk kez giden Papa unvanını elinde bulunduran Franciscus’un Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ziyaretinde, Türkiye’yi parçalamaya yönelik imalarda bulanan skandal harita tepki topladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Papa’nın ziyaretine özel, hatıra için pul bastırdı. Bastırılan pulda Papa’nın figürüne yer verilirken, başının arkasındaki haritada PKK propagandası yapıldı.

Papa’nın ziyareti şerefine bastırılan hatıra pulunda Papa’nın başının üzerinde bulunan harita da Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi bir çok ilimizin, sözde Büyük Kürdistan haritasına dahil edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir