‘Barınamıyoruz’ diyen eylemcilere Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan cevap: “Hayatınız yalan”

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Türkiye’nin en yaygın sosyal destek projelerini hayata geçirdik. Kimsenin kendini yalnız hissetmeyeceği bir sistem kurduk.

40 farklı ilde 67 bine yakın yaşlımıza evde bakım ve psikolojik bakım desteği hizmeti veriyoruz. Hayatlarını engelli bakımlarına adayan bireyleri de unutmadık.

Evde bakım uygulaması ile ülke genelinde 536 bine yakın engellimize aylık ortalama bin 798 lira destek bakımı veriyoruz. Engellilerin kamudaki istihdamı 60 bini aştı.

18 binin üzerinde çocuğumuz evlat edindirme ile aileye kavuştu. Kadına yönelik şiddetle mücadele için kurduğumuz konuk evlerine 285 bine yakın kadına hizmet verdik.

Bizim kuşağımız 1960 darbesinde çocuktu ama darbenin yol açtığı acıların etkisini o çocuk halimizde bile hissediyorduk. Türkiye’nin karanlık dönemlerinden biri olan 1970 de gençlik dönemlerine denk geldi. Darbe taşlarının nasıl adım adım döşendiğini bizzat gördük. 1980 darbesi böyle bir dönemin ardından ülkemizin saf dışı edildiği bir felaketti. Milletimiz istiklaline sahip çıkma iradesini ortaya koymuştur.

Bakın son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. İktidara geldiğimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Bunu görmeden yalan yanlış, ilgisi alakası olmayan kişileri bankların üzerine yatırarak yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızla öğrencilerimizi ağırlıyoruz.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir