Bank of America’nın radarına Türk bankaları takıldı

Haftanın ilk günü uluslararası yatırım bankalarından gelen olumlu raporlar ve ülke notuna yönelik olumlu beklentiler, TL varlık fiyatlamalarını yukarı çekti.

featured

Bu hafta TL varlıklar için oldukça kritik. 11 Ocak’ta yatırımcı günü toplantısı ardından Moody’s’in Türkiye raporu gelecek. Bu iki önemli gündem piyasalarda iştahı artırmışken üzerine uluslararası bankalardan TL hisse senetlerine yönelik olumlu raporlar endekslerin hızlı yükselişine neden oldu.

Ekonomim’den Şebnem Turhan’ın haberine göre, Borsa İstanbul yılın ikinci haftasına güçlü alımlarla ve yükselişle başladı. Bu hafta 11 Ocak’ta Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yatırımcı toplantısı, ardından 12 Ocak’ta uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten Türkiye not kararı var. Bu iki önemli olayın yarattığı olumlu beklentinin üzerine haftanın ilk günü uluslararası bankalardan üst üste gelen olumlu raporlar endekslerde yükselişi hızlandırdı. Bankacılık endeksinde yükseliş gün içinde yüzde 7’yi aştı, ticaret ve mali endekste yüzde 3’ü geçen yükselişler yaşandı. Piyasa uzmanları TL varlıklar için işlerin genel olarak iyi gittiğini, normalleşmenin yaşandığını ve yabancı yatırımcının da bu noktaları dikkate aldığını vurguladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir