Balkan turu vaadiyle 2 milyonluk vurgun yapan Emine Yıldız tutuklandı

İzmir’de Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 61 mimarın da bulunduğu 173 kişiyi Balkan turu düzenleme vaadiyle 2 milyon lira dolandıran Emine Yıldız hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Paralarla kayıplara karışan Yıldız’ın Ankara Mamak’taki bir adreste saklandığı bilgisine ulaşıldı. İzmir polisi düzenlenen operasyonla Yıldız yakalanarak gözaltına alındı.

featured

Mimarlar Odası Denizli Şubesi üyeleri için Balkanlar Turu adı altında bir organizasyon düzenledi. Mimarlar Odası Şubesi, gezi için İzmir merkezli bir tur şirketi sahibi Emine Yıldız ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından Mimarlar Odası, tur şirketinin TÜRSAB belgesi başta olmak üzere diğer tüm belgelerini araştırdıktan sonra anlaşmaya vardı. Mimarlar, 17 Eylül-24 Eylül tarihleri arasında Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek ve Sırbistan’ı kapsayacak şekilde 8 gün olmak üzere Balkanlar Turu için çoğunluğu mimar olan 61 kişi 480’er Euro’yu Nisan ayında tur şirketine parayı yatırdı. 61 mimarın da aralarında bulunduğu 173 kişi Balkan turu için Yıldız’a 2 milyon lira para ödedi.

PARALARI ALIP ORTADAN KAYBOLDU

Balkanlar Turu’na kısa bir süre kala tur şirketi sahibi Emine Yıldız, ortadan kayboldu. Gezi için aylar önce 480’er Euro parayı yatıran 173 vatandaş tur şirketi sahibine ne telefonla ne de adresinden ulaşamadı. Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

KARŞIYAKA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İzmir’de Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı gelen şikayetler üzerine soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında aralarında 61 mimarın da bulunduğu 173 kişiyi Balkan turu düzenleme vaadiyle 2 milyon lira dolandıran Emine Yıldız hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Paralarla kayıplara karışan Yıldız’ın Ankara Mamak’taki bir adreste saklandığı bilgisine ulaşıldı.

ANKARA’DA YAKALANDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonla şüpheli Yıldız Ankara’da saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Yıldız’ın ifade alma işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir