Bakaya ve kaçaklar için bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’de

Bakayalara Bedelli Affı Düzenlemesi, TBMM’ye sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

featured

Bakayalara bedelli askerlik imkanı sağlayacak olan düzenleme AK Parti tarafından TBMM’ye sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal düzenleme ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında önemli detayları kamuoyu ile paylaştı. Bedelli askerlik düzenlemesi ile ilgili detayları paylaşan Ünal daha sonra soruları da yanıtladı. Ünal’a, ‘Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak?’ sorusu da soruldu. Ünal, Milli Savunma Bakanlığı’nı işaret ederek yanıt verdi.

ÜNAL: ASTSUBAYLARA YÖNELİK MÜJDEYİ İÇERİYOR

Mahir Ünal’ın açıklamaları şöyle:

Teklifimiz, bedelli askerlikten yararlanamayan yoklama kaçağı ve bakaya kaçaklarının da bedelli askerlikten yararlanmalarını düzenliyor.

Astsubayların 9. derece, birinci kademe yerine 9. derece 2. kademeden göreve başlamasına yönelik düzenleme astsubaylara yönelik müjdeyi içeriyor.

“20 MADDEDEN OLUŞUYOR”

Genelkurmay başkanının görev süresini yani haddini 72 yaşına çıkarıyoruz. Birer yıllık süreyle 72 yaşına kadar uzatılabilmesi imkanı getiriliyor.

Harekât ve yurtdışı operasyon görevleri nedeniyle uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş sınavlarına katılamayanlara ilave sınav hakkı verilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeriyor.

7 kanunda düzenleme ve değişiklik öngörüyor. 20 maddeden oluşuyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bedelli ücreti ile ilgili, bakaya, yoklama kaçağı ve bunların durumu ile ilgili miktarları MSB belirleyip kamuoyu ile paylaşacaktır.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir