Bakan Soylu’dan seçim açıklaması: “PKK’yı seçime soktular”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Seçimlerde millet, ferasetli bir cevap verdi. Çok büyük bir uçuruma gidiyorduk. PKK'yı, HDP'yi seçime soktular, millet bunu gördü. Bize PKK'yı, Kandil'i oylattılar" şeklinde konuştu.

featured

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa giderek tercihini yaptı. Rekor bir katılımın yaşandığı seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52 ile sandıktan birinci çıkarken Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 44,88, Sinan Oğan’ın ise yüzde 5,17 oldu.

Cumhurbaşkanı seçiminde ilk turda en yüksek oyu olan iki aday Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’ta bir kez daha yarışacak.

“14 MAYIS’TA DEMOKRASİ ŞENLİĞİ YAŞADIK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV’de katıldığı programda Avrupa’nın Türkiye’yi yıllardır demokrasi ve hukuk açığı üzerinden eleştirdiğini, yaftaladığını ancak bu anlayışın tamamen ortadan kalktığı bir döneme adım atıldığını söyledi.

Herkese rehavete kapılmadan sandığa gelmeleri yönünde çağrıda bulunduğunu aktaran Soylu, “Sürekli, ‘Tayyip Erdoğan yenilirse vermez’ dendi ama öyle olmadı. Bundan önce de birçok yerde seçim kaybedildi ve verildi. ‘Türkiye antidemokratik bir ülke’ denmeye çalışıldı. Oysa biz 14 Mayıs’ta bir demokrasi şenliği yaşadık. O gece iki belediye başkanı açıklama yaptı. Bu açıklamalar toplumun sinir uçlarıyla oynayacak açıklamaydı. Kural bellidir, yüzde 50+1 aldın mı meşru oluyorsun, kim ne söylerse söylesin.” diye konuştu

AK Parti’nin yeni siyaset diline değinen Soylu, “AK Parti 21 yıldır Türkiye’de yeni bir siyaset dili oluşturdu, toplumun her kesimini gören bir siyaset anlayışı var. Bugün Defne’de hastane açıldı. Defne’de yüzde 8 oy aldık. Biz bu meseleye bakmayız. Recep Tayyip Erdoğan, 85 milyonun cumhurbaşkanı, bu devlet de 85 milyonun devleti. Biz meseleye böyle bakarız. ‘Bana oy verirse araya hizmet götürüm’ bakışının kabul edilemez. Bu yaklaşım CHP’de her zaman vardır.” ifadelerine yer verdi.

“PKK’YI, HDP’Yİ SEÇİME SOKTULAR, MİLLET BUNU GÖRDÜ”

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basmadığı tuş kalmadığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben hayatımda böyle bir siyaset tarzı görmedim. FETÖ, PKK, LGBT tuşuna basıldı. Bunlar yetmedi şimdi milliyetçilik tuşuna basılıyor. Kandil politikasını, LGBT’yi, PKK’yı, İHA ve SİHA’lar ile oynamayı millet onaylamadı. 15 gün önce söyledikleriniz tescilli olmuş artık, bunlar unutulmaz. Van’da Ekrem İmamoğlu’nun HDP bayrakları altında söylediği sözler unutulur mu? ‘Apo serbest kalacak, Selo özgür kalacak’ diye bağıranlar unutulur mu? Hiçbiri unutulmaz. Millet ferasetli bir cevap verdi. Çok büyük bir uçuruma gidiyorduk. PKK’yı, HDP’yi seçime soktular, millet bunu gördü. Bize PKK’yı, Kandil’i oylattılar. Kandil politikası ABD’nin talimatıyla CHP tarafından uygulanan bir politikadır. Bunların her birini görüyoruz. Değerleri istismar eden bir ekip var karşımızda. Aile yapısını, değerleri istismar ediyor. Her şeyi birbirine karıştıran bir yapıyla karşı karşıyayız. Millet bunu görüyor.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir