Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Özkan dünyanın en büyük yatırımcılarıyla bir araya geldi! Kritik enflasyon mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da ABD'li yatırım bankası JP Morgan'ın organize ettiği ve 50'ye yakın yatırımcının katıldığı toplantıya iştirak etti. Erkan ve Şimşek birer sunum yaparak trilyon dolarlık fonların temsilcileriyle bire bir görüştü. Şimşek toplantıya katılan yatırımcılara ekibinin tam bir politik desteğe sahip olduğunu ve enflasyonla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, JP Morgan’ın İstanbul’da organize ettiği, Türkiye Ekonomik Forumu kapsamında uluslararası yatırımcılarla bir araya geldi. Şimşek ve Erkan toplantıda yatırımcılara birer sunum yaparken, toplantıya yaklaşık 50’ye yakın yatırımcı katıldı.

SUNUMUN ARDINDAN BİREBİR GÖRÜŞME YAPTI

Şimşek’in yatırımcılara ‘maliye politikası görünümü’, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın da, ‘para politikası ve makroekonomik görünüm’ başlıklı sunum yaptığı öğrenildi.

Sunumunun ardından yatırımcı gruplarıyla ayrı ayrı bir araya gelen Şimşek, bu kapsamda BlackRock, JP Morgan, Singapur Varlık Fonu ve Franklin Templeton yatırım şirketlerinin temsilcileriyle birebir görüştü.

Reuters’ın haberine göre, Şimşek toplantıya katılan yatırımcılara ekibinin tam bir politik desteğe sahip olduğunu ve kademeli sıkılaştırmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca önden yüklemeli maliye politikasına vurgu yaptığı ve depreme ilişkin harcamalar çıkarıldığında Maastrich kriterlerine yaklaşılacağı ifade edildi. Şimşek’in toplantıda kredi büyümesine getirilen önlemlerin etkisiyle ekonominin yavaşlayacağını belirttiği ancak ekonomide ani bir durma istemediklerini ifade ettiği de öğrenildi. Merkez Bankası Başkanı Erkan ise sunumunda ağırlıklı olarak enflasyon konusuna odaklandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir