Bakan Pakdemirli’den son dakika açıklaması! 98 yangından 88’i kontrol altında

featured

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan yangınlar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana Kozan ve Hatay Kırıkhan’daki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Pakdemirli iki bölgede de soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ege ve Akdeniz’de müdahale devam ediyor

Ege ve Akdeniz bölgelerinde devam eden yangınlara müdahaleler sürüyor. Antalya Manavgat’taki yangının dördüncü gününde söndürme çalışmaları sürerken, Marmaris, Osmaniye, Mersin’de yangına müdahaleler canhıraş devam ediyor. Manavgat’taki yangından etkilenen 5’i orman personeli 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Fethiye’de oteller bölgesi olarak bilinen Ovacık yanıyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinin dünyaca ünlü turistlik bölgesi Ölüdeniz’in Ovacık mevkiinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda ekibin alevlere müdahalesi sürüyor.

Yangın, saat 00.30 sıralarında kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda orman işçisi ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yöre halkı ve tatilciler de destek veriyor

Bölgeye ulaşan ekipler, arazözler ve itfaiye araçlarıyla yangına müdahalede bulunuyor. Yöre halkı ile tatilciler de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Öte yandan, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir vatandaşın dumandan etkilendiği ve olay yerindeki ambulansta müdahale edildiği öğrenildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir