Bakan Özhaseki İstanbul’da kentsel dönüşüm için tarih verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beklenen büyük İstanbul depremine hazırlık için İstanbul'a önem verdiklerini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile prensipte anlaştıklarını, çalışmaların haftaya başlayacağını duyurdu.

featured

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası gözler büyük İstanbul depremine çevrildi. İstanbul’da kentsel dönüşüm için vatandaşlar sıra beklerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki‘den kritik bir açıklama geldi.

“HAFTAYA ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ”

Bakan Özhaseki ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası büyük İstanbul depremine karşı alınacak önlemler ve kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda görüştü.

“Medya Ankara Temsilcileri Buluşması” programında konuşma yapan Bakan Özhaseki, İmamoğlu ile görüşmesine değindi ve anlaştıklarını ifade etti:

“Olası İstanbul depremi için Ekrem Bey ve ilçe belediye başkanları ile görüştük, prensipte anlaştık. Haftaya çalışmalara başlıyoruz. İstanbul demek Türkiye demek.”

“YÜZDE 90’ININ İNŞAATI BAŞLADI”

Medya Ankara Temsilcileri Buluşması’nda konuşan Bakan Özhaseki şöyle devam etti:

“Şu ana kadar 179 bin konutun ihalesi yapıldı, yüzde 90’ının inşaatı başladı. Cumhurbaşkanımız bu rakamın 390 bine çıkarılmasını istemiş, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Başlanılan inşaatlar bir yıl içinde yapılacak. Şehir hakkında konuşmak isteyen, sesi çok çıkan kim varsa çağırın dedim. Bölgelerle ilgili planlamalar yaptık, tasarım projeleri geliştirdik. Arkadaşlar eleştirin bizim yaptıklarımızı, felaket atlattık ama bunu fırsata dönüştürmek istiyoruz. Kadim şehirlerimizin kendi kültürü, geçmiş yaşanmışlıklarına uygun olsun diye yapıyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir