Bakan Özhaseki: “138 millet bahçesinin yapımı sürüyor”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde hizmete sunulan millet bahçeleri hakkında açıklamada bulundu. Özhaseki, "81 ilimize 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

featured

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Bir yandan deprem bölgesindeki çalışmalarla yakından ilgilenen Bakan Özhaseki, yeşil koridor projelerine de büyük önem veriyor.

“81 İLDE 81 MİLYON METREKARE MİLLET BAHÇESİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi” hedefi belirlemişti.

Bunun üzerine Bakanlık koordinasyonunda ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yeşil alan adımı‘ olarak tanımlanan millet bahçeleri hayata geçirilmeye devam ediyor.

138 MİLLET BAHÇESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

2018’den bu yana 17 milyon 45 bin 538 metrekare alanı kapsayan 151 adet millet bahçesi hizmete sunuldu.

Şu anda ise 27 milyon 513 bin 219 metrekare alanda 138 millet bahçesinde ise çalışmalar devam ediyor.

Bakanlık, kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılmasını da hedefliyor.

44 TANE MİLLET BAHÇESİ AÇILIŞA HAZIR

Konuya ilişkin Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet tarihinin genişlik ve sayı olarak en büyük yeşil alan adımı olan millet bahçelerinde şu ana kadar 21 milyon 425 bin 634 metrekare alanda 195 adet millet bahçesinin yapımının tamamlanarak 151’inin açılışının yapıldığı ve 44 adet millet bahçesinin ise açılışa hazır hale getirildiği ifade edildi.

 

81 İLE 100 MİLYON METREKARE MİLLET BAHÇESİ

Bakan Mehmet Özhaseki de millet bahçeleri hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“81 ilimize 100 milyon metrekare millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Millet bahçelerimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimize ulaşma yolunda büyük bir lokomotif güçtür. Vatandaşlarımıza şehrin merkezinde kazandırdığımız millet bahçelerimizle yeni sosyal yaşam alanları hediye ediyoruz. Bununla beraber millet bahçelerimiz deprem gibi doğal afetler sırasında şehrin en güvenli alanlarından birisi olarak toplanma alanı görevi görüyor.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir