Bakan Mahinur Özdemir Belçika basınında! İlk haber olarak verdiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün açıklanan yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş'ın getirildi. Belçika'da adından söz ettiren Özdemir, Belçika basınında geniş yer buldu.

featured

Türkiye tarihi seçimleri geride bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün TBMM’de yemin ederek resmen görevine başladı. Erdoğan aynı gün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı. Yeni Kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu.

MAHİNUR ÖZDEMİR BELÇİKA BASININDA

Belçika’nın Fransızca ve Flamanca yayın yapan belli başlı tüm haber kuruluşları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de dünyaya gelen ve Brüksel Parlamentosunda daha önce milletvekilliği yapan Göktaş’ın bakan olmasına sayfalarında ve bültenlerinde yer verdi.

Belçika haber ajansı Belga’nın haberini de kullanan Belçika basını, “Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu” başlığıyla haberi duyurdu. Bazı medya kuruluşlarında, Göktaş’ın bakanlık görevine getirilmesi ilk haber olarak verildi.

BRÜKSEL’DE İLK BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİYDİ

Mahinur Özdemir Göktaş’ın kabinedeki tek kadın bakan olduğu belirtilen haberlerde, Göktaş’ın özgeçmiş bilgilerine de yer verildi.

Haberlerde, Göktaş’ın 2009’da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği, ilk başörtülü milletvekili olduğu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015’te partisinden ihraç edildiği, daha sonra Belçika’da siyaseti bırakan Göktaş’ın 2020’de Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandığı hatırlatıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir