Bakan Karaismailoğlu: Uluslararası koridorlarla tarih yeniden yazılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağı müjdesini duyurarak '' Bu uluslararası koridorlarla aslında tarih yeniden yazıyor.'' dedi.

featured

AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarının “Trabzon 2028 Vizyon Toplantısı” gerçekleştirildi.  Toplantıda Trabzon’da için devam eden ve yapılması planlanan projelerden bahseden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  “Türkiye anahtar bir ülke olacaktır. Bütün ulaşım koridorları Türkiye’ye çıkıyor” ifadelerini kullandı.

”TARİH YENİDEN YAZILIYOR”

Basra körfezi ile Habur sınır kapısı arasında bin 200 kilometre uzunluğundaki yeni İpek Yolu’nu anlatan Bakan Karaismailoğlu, şunları aktardı:

“Özellikle Kuzey Anadolu otoyolu İstanbul-Ankara yolunun Gerede ayrımından sonra Bolu’dan Gürbulak sınır kapısına kadar olan otoyolumuza önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bu da Kuzey Anadolu otoyolu olarak özellikle Batı Anadolu kısmında önemli bir toplayıcı ağ olacaktır. Uluslararası koridorları İran üzerinden Pakistan, Hindistan uzanacak önemli bir akstır bir ucu da Avrupa’da Londra’ya kadar uzanacak tam 979 kilometrelik bir yol ağından bahsediyoruz. 2×3 şerit genişliğinde olacak 4,63 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu otoyolundan önemli bir parçası da 3 Mayıs’ta açacağımız Zigana Tüneli ile bunu Trabzon’a bağlayacağız. Bu uluslararası koridorlarla aslında tarih yeniden yazıyor. Zigana ve Gümüşhane tünelleri ile birlikte bu da Trabzon’a otoyol kalitesinde bağlanmış olacak.”

”ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR TÜRKİYE’NİN YILLARI OLACAKTIR”

Basra Körfezi’ne kadar gidecek olan önemli bir koridor olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

”Trabzon’dan Habur’a kadar sınır kapımıza kadar 530 kilometre uzunluğunda yine 2×2 genişliğinde tam 2,5 milyar dolarlık bir yatırım bunu zaten belirli kesimleri yapılmıştı. Tarih yeniden yazılıyor. Lojistik koridorların ne kadar merkezinden olursanız bunlara ne kadar yön verirseniz siyasal açıdan dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi olmanızın önündeki engellerin hepsini kaldırıyor. Özellikle Irak hükümetinin Kalkınma yolu dediği Basra körfezinden başlayıp bunun içerisinde Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’in de olduğu çok önemli Hint Okyanusu’ndan başlayıp Basra körfezini Türkiye üzerinden Kafkaslara Karadeniz’e Avrupa’ya ve Akdeniz’e bağlayacak çok önemli bir lojistik yeni İpek Yolu’ndan bahsediyoruz. Basra körfezi ile Habur sınır kapımız arası bin 200 kilometre uzunluğunda. Bu bin 200 kilometre içerisinde hem otoyol hem demiryolu buradaki Körfez ülkeleri ile birlikte planlıyoruz. 2 hafta önce Irak Başbakanı buradaydı. Daha önce mevkidaşlarımızla birlikte toplantılarımızı yaptık. Son derece iyi bir işbirliği var. İnşallah seçim ertesinde bütün bağlantıları yapıp imalatlarına en kısa zamanda başlayacağız. Bu Kalkınma yolunun yeni İpek yolunun en önemli noktalarından bir tanesi de Trabzon olacak. Trabzon-Habur yolu ile birlikte Karadeniz-Basra Körfezi bağlantısı bu koridorda olacaktır. Önümüzdeki yıllar Türkiye’nin yılları olacaktır” 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir