Bakan Karaismailoğlu açılış tarihini duyurdu! Gümüşhane-Bayburt Havalimanı hizmete giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada bir müjdeyi daha duyurdu. Karaismailoğlu, ''İnşallah bu yıl sonuna doğru Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nı hizmete alacağız.'' dedi.

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bayburtlular Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneğince, dernek binasında düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Karaismailoğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 20 yıldır büyüyerek geliştiğini söyledi.

Karaismailoğlu, Türkiye’nin büyümeye devam edeceğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatanımız, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

”TÜM MEGA PROJELERİ HIZLICA BİTİRİP DEVAM EDİYORUZ”

Karaismailoğlu, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak, şöyle devam etti:

”6 Şubat’tan bu tarafa yaşamış olduğumuz dünyanın büyük afetiyle nasıl mücadele ettiğimizi görüyorsunuz. Bir taraftan oradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeye çalışırken diğer bütün bu mega projeleri hızlıca bitirip devam ediyoruz. Oraya da bütçe ayırıyoruz, buraya da bütçe ayırıyoruz.”

”GÜMÜŞHANE-BAYBURT HAVALİMANI’NI HİZMETE ALACAĞIZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak da çok önemli projelere imza attıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Bayburt’ta da çok önemli işlerimiz var. Siz de yakından biliyorsunuz. İnşallah bu yıl sonuna doğru Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nı hizmete alacağız. Çok yoğun çalışıyoruz. Pistlerimizi bitirmiştik, terminalimiz bitecek. İnşallah önümüzdeki sene Kop Dağı Tüneli’mizi bitireceğiz. Çok önemli iştir. Erzurum’u yarım saate düşüreceğiz.”

Karaismailoğlu, Vauk Dağı Tüneli’ni açıp Gümüşhane’yi Bayburt’a bağlayacaklarına dikkati çekerek, “3 Mayıs’ta inşallah Zigana Tüneli’ni açarak yolları, mesafeleri iyice kısaltacağız. Buradan bir şehir içi mesafesindeki seyahat süresiyle Bayburt’a transit bağlanmış olacaksınız inşallah.” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir