Bakan Çavuşoğlu’ndan muhalefete salvolar: Hayal satmıyoruz, boş sloganlarla konuşmuyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefetin yapılan icraatlara tepkisine değinerek, "Hayal satmıyoruz, boş sloganlarla konuşmuyoruz" dedi. Çavuşoğlu, muhalefetin bir çeşmeyi 10 gün, heykeli ise aylarca anlattıklarını kaydederek aradaki vizyon farkına vurgu yaptı.

featured

AK Parti Antalya 28. Dönem 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim programları çerçevesinde Burdur ziyaretine Bucak’tan başladı. Çavuşoğlu, buradaki konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

”BİZ HAYAL SATMIYORUZ”

Diğer partilerin icraatlarına değinen Çavuşoğlu, şunları katardı:

“Bazıları hizmetlerimizden bahsetmemizi istemiyor. Niye? ‘Efendim başa mı kakıyorsunuz?’ Siz bir çeşme yapıyorsunuz? 10 gün anlatıyorsunuz kardeşim. Bir çeşmeyi başa mı kakıyorsunuz yani. Vizyon farkı bu, çeşme de bir ihtiyaçtır tamam, ama sen çeşmeyi 10 gün anlatıyorsun, her gün kampanya yapıyorsun. Sanata, kültüre önem veriyoruz. Yani sanatın basiti olmaz ama bir heykel veya herhangi bir şey küçük bir eser yaptığın zaman aylarca bahsediyorsun. Biz bu mega projeleri hayata geçiriyoruz. Bunu niye konuşmayalım? ‘Yapmak zorundaymışsınız.’ diyorlar. Evet yapmak zorundayız. Yapıyoruz yaptığımızı da söylüyoruz başa kalkmıyoruz daha iyisini yapacağımızı söylüyoruz. Biz kötü bir şey söylemiyoruz, rakamlarla konuşuyoruz. Bir de hayal satmıyoruz, boş sloganlarla konuşmuyoruz. Öyle ‘Sana Söz’ boş slogandır. Bizim dönemimizde, bizim gençlik yıllarımızda siyasetçiler gelirdi. Her biri on defa söz verirlerdi. Mesela Alanya’ya gelirler, Manavgat’ı değil, Alanya’yı il yapacağız derlerdi, Manavgat’a gider, Alanya’yı değil, Manavgat’ı il yapacağız derlerdi. ‘Sana Söz Sana Söz’, o slogan aslında kötü bir iletişim hatası.” 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir