Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan’ın göçmen iddialarına tepki gösterdi: ‘Utanmaz ve aymazlar’

Yunanistan’ın çıplak göçmenlerin fotoğrafını paylaşarak Türkiye’yi suçlayıcı gerçek dışı iddialarına cevap veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde göçmenlere yaşattıkları zulmü hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Mültecilere kötü muamelenin Türk karasularında gerçekleşmiş gibi göstermek için koordinatları değiştirdiler” dedi.

featured

Yunanistanlı yetkililerin plastik botlarla Meriç Nehri’ne geçen 92 mültecinin çıplak halde bulunduğu ve söz konusu mültecilerin Türkiye tarafından geri itildiği iddialarına Ankara’dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yunanistan’ın manipülasyonlara ve sahtekarlığa başvurduğunu ifade ederek söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu ve göçmenlere yapılan zulmün Yunan güçlerince yapıldığını ifade etti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan’ın mültecilere kötü muamele iddiasına tepki gösterdi. Yunanistan’ın en haksız durumda bile haklı görünmek için aymaz bir çaba içinde olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Yunanistan’ın ve onun destekçisinin karnesi ortada tüm uluslararası kuruşlular ve sivil toplum örgütleri Yunanistan’ınbu mültecilere yönelik insanlık dışı muamelesin, mercek altına aldılar” ifadelerini kullandı.

KOORDİNATLARI DEĞİŞTİRDİLER

Yunanistan’ın bu olayı Türk karasularında olmuş gibi göstermek için koordinatları değiştirdiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Ama gerçekler ortada biz de gerçekleri ortaya koymaya devam edeceğiz. Üye ülkeler Yunanistan’ın bu muamelesine göz yumsa da vicdanlı parlamenterler sayesinde AP duruma el koymuş durumda” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Gerçekler ortada ve biz bunları ortaya çıkaracağız. Botların şişlenmesi ve insanların denizin ortasında ölüme terk edilmesi, sınırda donarak ölenleri gördük. İnsanları çırılçıplak öldürdüler.

Çünkü Yunanistan üstündeki her şeye el koyuyor ki bir daha gelmesin. Uuslararası hukuk bakımından suçu arttıkça Türkiye’ye suç atmaya yelteniyor. Frontex suç ortaklığı yapıyor. AB ülkeleri Yunanistan’ın her dediğini kabul ediyor. Yunanistan’ı cesaretlendiren Avrupa’dır.

“AZERBAYCAN-ERMENİSTAN MESELESİNDE PROVOKASYONDAN UZAK DURULMALI”

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki her olumlu adım bizim ilişkilerimize de olumlu yansıyor. Bizim de Ermenistan ile bir normalleşme sürecimiz var malum. Provokasyondan uzak durmalı. Yapılan protokollere sadık kalmalılar. Ermenistan’ın da buna ihtiyacı var. Hepimizin çok ihtiyacı var.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir