Bakan Bozdağ’dan muhalefete zor soru: ‘Eğer Türkiye’yi yöneten Kılıçdaroğlu olsaydı başörtüsü zulmü son bulur muydu?’

AK Parti'nin Şanlıurfa'dan milletvekili adayı olan Bakan Bozdağ, partisinin düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Bozdağ, "Eğer Türkiye’yi yöneten Kılıçdaroğlu olsaydı denizlerde doğal gaz arayan bir Türkiye olur muydu?" diye sordu.

featured

AK Parti’nin Şanlıurfa’dan 1’inci sıra milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisinin düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Bakan Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu.

‘BUNLARIN TÜRKİYE DİYE BİR DERDİ YOK’

‘Türkiye Yüzyılı’nın ilk cumhurbaşkanını seçeceklerini belirten Bozdağ,“Erdoğan’ı değiştirelim diyerek bir araya gelenler, Libya’da krize giderken evdeki bulgurdan olacaktır. Çok net, bunların Türkiye diye bir derdi yok, değerli kardeşlerim. Bunlar, kin, nefret, intikam duygularının peşinde koşan, kin, nefret ve intikam hislerinin bir araya getirdiği, Türkiye diye derdi olmayan bir siyasi topluluk. Dertleri; Cumhurbaşkanı’mıza, AK Parti’mize duydukları kin, nefret ve intikam. Şimdi sorarım; kinine, nefretine, intikam duygularına esir olanlar, hür biri gibi hizmet edebilir mi? Kininin, nefretinin kölesi olanlar, bu millete hayır yapabilir mi? Taş üstüne taş koyabilir mi? Kinini, nefretini, düşmanlığını rehber edinenler, bu millete liderlik, başkanlık yapabilir mi?” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU OLSAYDI…’

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olduğu bir ülkede birçok faaliyetin olmayacağını anlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

“Eğer Türkiye’yi yöneten Cumhurbaşkanımız değil de Kılıçdaroğlu olsaydı Savunma Sanayimiz yüzde 20’den yüzde 80’e çıkar mıydı? Eğer Türkiye’yi yöneten Kılıçdaroğlu olsaydı soruyorum Türkiye ilk yerli ve milli otomobilini yollarda trafiğe sürebilir miydi? Ben sorarım Şanlıurfalı kardeşlerim. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan değil de Kılıçdaroğlu olsaydı TCG Anadolu Gemimiz olur muydu? Eğer Türkiye’yi yöneten Kılıçdaroğlu olsaydı denizlerde doğal gaz, petrol arayan bir Türkiye olur muydu? Bırakın onu doğal gazı bulan Türkiye olur muydu? Öteki gün Cumhurbaşkanımız denizden çıkan doğalgazı karaya vanalara verdi ve Türkiye artık doğal gazı bir ay bedava geriye kalan bir yıl içinde yüzde 25’ini devlet ödeyecek. Türkiye doğalgaz bulabilir miydi? Allah aşkına konuşuyorlar. 

‘ULUSLARARASI GÜÇLERDEN KORKUYORLAR’

Kılıçdaroğlu olaydı; başörtüsü zulmü son bulur muydu?diye soran Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

‘Başörtülü hakim, savcı, subay bu memlekette olur muydu? Eğer Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil de son 20 yılda Kılıçdaroğlu ve bu zihniyetin temsilcileri, Türkiye’yi yönetseydi ortaöğretim kurumlarına Kur’an- ı Kerim dersi seçmeli de olsa konabilir miydi? Soruyorum başörtülü vekil, bakan olur muydu? Eğer Tayyip bey değil de bu Kılıçdaroğlu ve avenesi olaydı; Ayasofya hür olur muydu, ibadete açılır mıydı? Bunu çoğaltabiliriz. Erdoğan olmasaydı; hiçbir şey olmazdı. Bunlar bir metre önünü göremeyen ama her yeri gördüğünü zanneden zavallı bir siyaseti temsil ediyor. Bir irade yok. İHA’lara, SİHA’lara nasıl dokunacaklarını, bağımsız ve büyük bütçeyi nasıl durduracaklarını konuşuyorlar. Bunlar, korkak. Sadece kendilerinden değil; terör örgütlerinden de korkuyorlar. Uluslararası güçlerden de korkuyorlar, başka devletlerden de korkuyorlar. O yüzden Cumhurbaşkanı’mıza sahip çıkıp, onun için hep beraber birlikte koşacağız, birlikte çalışacağız.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir