Bakan Bilgin’den EYT’lere maaş düzenlemesi ve bayram ikramiyesi müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşında yapılacak düzenlemenin EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi.

featured

Uzun yıllardır çözüme kavuşması beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi, yasalaşarak milyonların yüzünü güldürdü.

EYT kapsamında emekli olmayı bekleyenlere Ramazan Bayramı öncesi bir müjde daha verildi.

Bunun ardından Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiyelerinin miktarının belirlenmesi amacıyla yeni görüşmeler yapıldı.

Benzer Haberler
eyt kredi imkanı
EYT’de düşük faizli kredi ve promosyon bombası
eyt e devlet başvurusu nasıl yapılır
E-Devlet’ten EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
CCD9173D-C381-4A5F-97C7-646619A16554
EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alacak? Vedat Bilgin’den flaş açıklama

BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ankara’da Türkiye Emekliler Derneği’nde görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Bilgin, toplantının ardından 2023 emekli bayram ikramiyesine yönelik bir açıklama yaptı.

BAKAN BİLGİN DUYURDU! EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ YÜKSELİYOR

Kritik görüşme sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalar şöyle;

“5 bin 500 liranın bugünkü şartlar için yetersiz kaldığı konusunda ben de aynı fikirdeyim. Bununla ilgili alternatifler çalışmalar yaptık. En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Emeklinin bayram ikramiyelerini yükseltecek çalışmalarımız var. Emeklilere rahat nefes aldıracak düzenlemeyi ayrıntılı olarak çalıştım. Bu hafta içerisinde, en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. İnanıyorum ki emeklilerin beklediği, daha rahat bir nefes alacağı önerilerimizin de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirecektir. Bütün emeklilerin hayatında bu çalışma bir rahatlama sağlayacaktır.”

EYT’LİLER DE ALABİLECEK

Bakan Bilgin ayrıca en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi.

DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMASI

Bakan Vedat Bilgin, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma olduğunu da söyledi. Bakan Bilgin, “Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım” diye konuştu.

BİLGİN’DEN EYT SORUSUNA YANIT

Bakan Bilgin, gazetecilerin EYT ile ilgili sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“- 5000’den başlayıp 9000 güne kadar prim ödeyenler var. 9 bin ile 7 bin 200 prim ödeme günü var. Bizim kamuoyuna söylediğimiz şey çok açıktır. Emeklilikte yaşa takılan ne demek, kanun geri işlemiştir. Bu mağduriyet meydana getirmiştir. Hukuk kuralı geri işlemez. Bunu ortadan kaldırdım. Emeklilere saygı duyalım, emeklilerle ilgili reform şeklinde düzenleme yapmayı konuşuyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir