Bakan Akar sınırdan kaçak geçiş iddialarına son noktayı koydu

Suriye sınır hattında incelemelerde bulunana Bakan Akar, hudut güvenliğine yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Bunları söylemek en hafif tabiriyle emeğe saygısızlık, ayıp. Bu tür değerlendirmeler bizi gerçekten rahatsız ediyor. Bu gerçek dışı beyanlara yönelik söyleyecek laf bulamıyoruz. İsteyen, kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin." dedi.

featured

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ile Suriye sınır hattında denetlemelerde bulundu.

Sınırın sıfır noktasındaki Ufuk Hudut Karakolu’na geçen Akar, tören mangasını selamladı, Türk bayrağını öperek karakol komutanına teslim etti.

“YASA DIŞI GEÇİŞ MÜMKÜN MÜ?”

Fiziki güvenlik sistemleri ile Dragon Eye Sensör Sistemi, termal kameralar, gece-gündüz görüş sistemleri, Midas Akustik Algılama sistemi ve diğer sistem ve teçhizatlara ilişkin aldığı brifingin ardından Akar, karakol komutanı teğmene, “Buradan iddia edildiği gibi yasa dışı geçiş mümkün mü?” diye sordu.

Hudutta görevli teğmen, “Dört kademeli emniyet sistemi kullanıyoruz, buradan yasa dışı geçiş mümkün değil.” yanıtını verdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akar, “huduttan yasa dışı geçiş” iddialarına ilişkin soru üzerine, bunların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğünü, aksi durumu kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

“NEREDEN BAKARSAN TUTARSIZ, NEREDEN BAKARASAN AHMAKÇA”

Hudut güvenliğine ilişkin tedbirlerde İHA’ların kullanılıp kullanılmadığına ilişkin soru üzerine Akar, “İhtiyaca, risk ve tehdit ile aldığımız istihbarata göre gerektiğinde SİHA’ları dahi kullanıyoruz. İHA’ların yanı sıra küçük çaplı dronlarımız da karakollarımız tarafından aktif olarak kullanılıyor.” yanıtını verdi.

Hudut önlemlerinin kademeli şekilde düzenlediğini, hudut birliklerinin komando birlikleri tarafından desteklendiğini aktaran Akar, “Toplam 2 bin 949 kilometrelik kara hududumuz var. Çok değişik arazi ve iklim şartlarında Mehmetçik görevini kararlılıkla yerine getiriyor. Hudut kartallarımız, kahramanlarımız son beş senede 3 milyon 300 bin civarında kişiyi yasa dışı geçiş yapmaya çalışırken engelledi. Buradaki mücadelemiz yoğun şekilde devam ediyor.” şeklinde konuştu

Tüm bu önlemlere rağmen bazı kesimlerin hudutlara yönelik “delik deşik” eleştirilerine sert tepki gösteren Akar, “Bunları söylemek en hafif tabiriyle emeğe saygısızlık, ayıp. Yapılan bu tür değerlendirmeler bizi gerçekten rahatsız ediyor. Bu gerçek dışı beyanlara yönelik söyleyecek laf bulamıyoruz. İsteyen, kendine güvenen varsa yasa dışı geçişi denesin. Onun için de bu iddialar, eleştiriler bize Ahmet Kaya’nın şarkısındaki ‘Nereden baksan tutarsız nereden baksa ahmakça’ ifadelerini hatırlatıyor.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir