Bahçeli’nin 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifi için AK Parti hazırlıklara başladı!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seçim sonrası ilk grup konuşmasında gündeme getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifi sonrası AK Parti kurmayları harekete geçti. AK Parti'nin yeni il ve ilçelerle ilgili hazırlıklara başladığı öğrenildi.

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim sonrası ilk grup toplantısında 19 yeni il ve 27 yeni ilçe olmasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti bunun için hazırlıklara başladı ve ilk düzenlemeyi hazırladı.

AK PARTİ HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Bir ilçenin il olabilmesi için belirli şartlar gerekiyor. Bunlardan ilki en az 100 bin nüfusa sahip olması, diğeri ise il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması.

8 farklı başlıktaki kriterlere göre değerlendirilecek olan ilçeler, nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi konularda incelenecek.

İl ve ilçe olmak isteyen bölgeleri küstürmemek adına sürecin planlamasının mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılmasının daha uygun olacağı ifade ediliyor.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son grup toplantısında “Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.” sözlerini kullanmıştı.

1989 yılında Aksaray ile başlayan ilçelerin il yapılması 1999’a kadar devam etti ve 67 olan il sayısı 81’e çıkmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir