“Bağımsızlık mücadelesi ‘Nası koyduk Yunan’a’ tarzı bayat esprilerle küçümsenmeyecek kadar onurlu bir mücadeledir”

featured

Muğla’nın Datça Belediyesi, İzmir’in Yunan güçlerinden alınışının yıldönümü olan 9 Eylül vesilesiyle yaptığı paylaşım sosyal medyada tartışma yarattı. Datça Belediyesi’nin twitter hesabından, Büyük Taarruz Harekatı sırasında esir alınan Yunan General Nikolaos Trikoupis’in fotoğrafı, altında “Su soğuk ama girince alışıyorsun – Yunan İşgal Ordusu Başkomundanı” ifadesiyle paylaşıldı.

Datça Belediyesi’nin ‘Yunanı denize döktük’ söylemi üzerinden yaptığı bu espri üzerine sanatçı Aylin Aslım, “Nüfusu yaşlı ama hesap ergen” diyerek eleştirdi.

Belediyenin hesabından Aslım’a “1 Eylül’de attığımız “BARIŞ KAZANACAK” tweetimiz için linç yerken de yanımızda görmek isterdik sizi. Bu espriyi yaptığımız ilk yıldan beri gelip eleştirip gidiyorsunuz. Canınız sağ olsun :-)” ifadesiyle yanıt verildi.

Bunun üzerine Aslım da “1 Eylül’de twittera girmediğim için özür dilerim Datça Belediyesi, yoklama yapılacağını bilseydim girerdim. Milliyetçiliğin hiçbir türü hiçbir zaman komik ya da sevimli olmadı, olmayacak da. Esprileriniz 8B düzeyinde olduğu sürece eleştireceğim ? Datça’yı seviyoruz, o ayrı” dedi.

Aslım ayrıca gelen yorumlar üzerine de “Bağımsızlık mücadelesi “Nası koyduk Yunan’a” tarzı bayat esprilerle küçümsenmeyecek kadar onurlu bir mücadeledir” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir