Azez ve Cerablus’ta Türkiye karşıtı eylem! Maymun sürüsü, Türk bayrağını yaktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Esad ve muhalif grupları barıştıracağız" açıklamasının ardından Suriye’nin kuzeyindeki Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki Azez ve Cerablus şehirlerinde Türkiye karşıtı gösteriler düzenlendi. Türk bayrağını ateşe veren küçük bir grup hain, TSK'ye ait zırhlı araçları taşladı.

featured

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nda Suriye konusunda yıllar sonra politika değişikliğinin işaretlerini vererek, “Suriye içinde belirli ajandası olan teröristleri temizlemek için bu operasyonları yapıyoruz. Astana’nın amacı bu sorunu çözüme kavuşturmak. Bunun yolu da diplomasi masasından geçiyor. Muhalefetle Suriye rejimini bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde anlaşma olmaz. Artık 11 yılı geçti. Çok insan öldü, çok insan ülkesini terk etti. Bu insanlar ülkesine dönmeli. Bunun için kalıcı barış olması lazım. Ateşkes olmadan yeniden inşa konusunda kimse yardım etmek istemiyor. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun “Esad ve muhalif grupları barıştıracağız” açıklamasından sonra Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde olan Azez ve Cerablus bölgelerinde hareketlilik yaşandı.

TÜRK BAYRAĞINI YAKTILAR

Türk bayraklarını yakan bir grup gösterici, Türkiye’nin yapmış olduğu bölgedeki hizmetleri de hedef aldı. Osmanlı millet bahçesinin önündeki Türk bayrağı tahrip edildi, ÖSO bayrakları açıldı.

TÜRKİYE ALEYHİNDE SLOGANLAR

Kentte konvoylar yaparak Türkiye karşıtı slogan atan ÖSO taraftarları, Esad ile barışmayacaklarını ileri sürdü.

TSK ZIRHLISINI TAŞLADILAR

Azez Emniyet Müdürlüğünü basan bir grup, TSK’ya ait zırhlıları taşladı. Suriye’de görevli olan tüm TSK personeli alarm durumuna geçti.

SURİYE MİLLÎ ORDUSU MANEVİ REHBERLİK HEYETİ’NDEN SERT TEPKİ

Suriye Milli Ordusu Manevi Rehberlik Heyeti, Türk bayrağını yakanlardan hesap sorulacağını vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı;

“Türkiye Cumhuriyeti bayrağı, Suriye devriminin bayrağı gibi, gururun simgesi, zaferin unvanı, büyük bir halkın amblemidir ve yeri kahramanların başlarının ve şehitlerin bedenlerinin üzerindedir. Haddi aşanlardan hesap sorulacak”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir