Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan cezalandırıldı! 15 Ermeni askeri öldürüldü…

featured

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Anar Eyvazlı, çatışmaların yaşandığı Ermenistan-Azerbaycan sınırında gerginliğin sürdüğünü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğunu açıkladı.

Eyvazlı, Ermenistan ile Azerbaycan sınırında yaşanan çatışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Ermenistan ordusunun bir süredir sınırın Laçın ve Kelbecer istikametinde provokatif eylemlerde bulunduğunu belirten Eyvazlı, provokasyonların bugün daha da yoğunlaştığını ve geniş kapsamlı hale geldiğini belirtti.

https://twitter.com/_OKA_sr/status/1460603273115844616?s=20

Eyvazlı, Ermenistan ordusunun sınırda bazı tepecikleri ele geçirerek daha elverişli mevziler elde etmek amacıyla yerel saatle 11.00’de ani operasyon başlattığını, Başargeçer ve Karakilise illerindeki mevzilerine takviye güç ve teçhizat yığınağı yapan Ermeni güçlerinin Azerbaycan mevzilerine top ve havan topları da kullanarak saldırdığını söyledi.

15 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ermenistan parlamentosunun Daimi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Eduard Agacanyan, ülkenin doğusunda Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ile girilen çatışmalar sonucu yaklaşık 15 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Svoboda radyosuna konuşan Agacanyan, “Teyit edilemeyen ön verilere göre Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nden 15 asker hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir