Avusturya GP’de Verstappen arka arkaya üçüncü pole pozisyonunu kazandı! Hamilton ve Alonso hüsrana uğradı…

featured

Red Bull Ring’de arka arkaya gerçekleştirilen ikinci yarış hafta sonunda Red Bull ve Mercedes’in yine pole pozisyonu savaşında olacağı düşünülüyordu. Beklendiği üzere pole pozisyonu için bu iki takım mücadele etti ve ayrıca Lando Norris de bu mücadeleye dahil oldu.

Ancak Max Verstappen, seansın başından itibaren her zaman hatasız turlar attı ve pazar günü yapılacak yarış öncesinde pole pozisyonunu kazandı.

Sıralama turlarının son bölümüne Red Bull, Mercedes, AlphaTauri, Aston Martin pilotlarının yanı sıra Williams’tan George Russell ve McLaren’dan Lando Norris kaldı.

0.5 saniye farkla kazandı

Verstappen, sıralama turlarındaki ilk turların ardından 1:03.720 yaptı ve zaman tablosunda ilk sıraya yükselmeyi başardı.

İlk turların ardından Norris sürpriz şekilde Mercedes pilotlarının önünde ikinci sırada yer alırken, Hamilton ve Bottas 3. ve 4. sıralarda yer aldılar.

Verstappen son denemesinde en hızlı derecesini geliştiremedi fakat sıralama turlarını ilk tamamlayarak pazar günkü yarış öncesinde pole pozisyonunu kazandı.

Bu, Hollandalı pilotun arka arkaya üçüncü pole pozisyonu olurken, bu yılki pole sayısını dörde yükseltti.

Sıralama turlarının yıldızlarından birisi hiç şüphesiz Lando Norris’ti. McLaren pilotu son bölümde harika turlar çıkardı ve pole pozisyonunu sadece 0.048 saniye farkla kaçırdı. İngiliz pilot böylelikle en iyi sıralama pozisyonunu yakaladı.

İlk beşteki sürücülerin tamamı yarışa orta lastikle başlayacak

Perez ilk turların ardından beşinci sırada yer alsa da, son denemesinde 1:03.990 yaptı ve 1:04’ün altına inebilen üç isimden birisi olarak üçüncü oldu.

Mercedes pilotları, son denemelerinde zamanlarını geliştiremediler. Hamilton en hızlı turunda Perez’in 0.024 saniye ardında kalıp dördüncü olurken, onu da sadece 0.035 saniye geriden Bottas takip etti.

AlphaTauri pilotları Pierre Gasly ve Yuki Tsunoda, son bölüme kalmayı başardıkları gibi, yarınki yarışa 6. ve 7. sıralardan başlama hakkı elde ettiler.

Sebastian Vettel, AlphaTauri sürücülerinin yaklaşık 0.3 saniye gerisinde sekizinci olurken, günün sürprizi olan Russell son turuyla beraber dokuzuncu oldu ve Williams kariyerindeki en iyi start pozisyonunu yakaladı.

İlk onu Lance Stroll tamamladı. İlk beşteki sürücülerin tamamı yarışa orta lastikle başlayacak.

İşte yarınki yarışın sıralaması:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir