Aşiret düğünlerinde tasarruf kararı alındı

Van'ın Başkale ilçesinde bir araya gelen aşiret temsilcileri, bundan sonra düğünlerde zarf usulüne geçerken, taziyeleri ise 3 günden 2 güne düşürdü.

featured

Aşiret düğünleri, günler süren eğlenceleri ve geline hediye edilen servet değerinde takılarla dikkat çekti. Van’ın Başkale İlçesi’nde ise 3 aşiretin temsilcisi bir araya geldi.

Büyük masrafın yapıldığı düğün ve taziyelerle ilgili yeni kararlara imza atan aşiret liderleri, 3 gün yapılan taziyeleri 2 güne indirdi. Takı miktarının ilan edilmesi için masaya kurulan ‘Açık mendil’ geleneği yerine de ‘Kapalı zarf’ usulüne geçilmesine de karar verdi.

Ertuşi Aşireti Lideri İskender Ertuş, aldıkları bu kararlara uymayanların artık düğünlerine gitmeyeceklerini söyledi.

Aynı şekilde düğün sahibi için büyük maddi sıkıntıya neden olan gelinin köyden ya da ilçeden alınarak gelinlik ve kuaför için kente götürülmesi usulünün de kaldırılarak yerine gelenek ve göreneklere göre hazırlık yapılmasına karar verildi.

Ertuşi aşireti lideri ve bölgenin kanaat önderinden olan İskender Ertuş, aldıkları bu kararlara uymayanların artık düğünlerine gitmeyeceklerini söyledi. Ertuş, şöyle devam etti:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir